От автомобилния производител Toyota потвърдиха информацията за ново споразумение за

...
От автомобилния производител Toyota потвърдиха информацията за ново споразумение за
Коментари Харесай

Toyota и Mazda строят общ завод в САЩ за $1,6 милиарда

От автомобилния производител Toyota потвърдиха информацията за ново съглашение за съдействие с Mazda. Това оповестява AutoNews, като се базира на изпълнителния шеф на Toyota North America - Джим Ленц.

Съгласно съглашението двете японски компании възнамеряват да основат взаимно дружество в Съединените щати. Предприятието ще има потенциал да създава до 300 000 автомобила годишно. Заводът, в който ще работят към 4 000 души, ще стартира произвеждане на коли през 2021 година.

Според предварителните данни от конвейера на завода ще слизат моделите Toyota Corolla и Mazda CX-7. Инвестициите в плана ще възлязат на 1,6 милиарда $. Заводът ще се намира в щата Алабама или в Северна Каролина.

Освен това сътрудниците ще разработят новаторски технологии, в това число коли с електрическо задвижване. Като част от новата договорка, Toyota ще получи 5% от капитала на Mazda, а Mazda ще получи 0,25-процентен пакет акции от Toyota.

Сътрудничеството включва взаимна работа по информационно- развлекателни системи, технологии за връзка сред коли, електрически автомобили и системи за сигурност.

В момента Toyota продава префасонирана версия на модела Mazda2 под наименованието Yaris iA в Северна Америка. Сега, съгласно новата договорка, Mazda ще показа на японския пазар лична версия на товарния фургон на Toyota.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР