Samsung Electronics планира инвестиция от $44 милиард в производството на

...
Samsung Electronics планира инвестиция от $44 милиард в производството на
Коментари Харесай

Samsung избра къде да инвестира $44 милиарда в нов завод за чипове

Samsung Electronics възнамерява инвестиция от $44 милиард в производството на чипове в Съединени американски щати. Това е знаков план в по-мащабните старания на Вашингтон да върне производството на полупроводници в страната, оповестява Bloomberg.

Най-големият производител на чипове с памет в света възнамерява своя огромен план в Тейлър, Тексас. Според осведомени към този момент са обезпечени над $6 милиарда безплатни средства от държавното управление на Съединени американски щати за инвестиция, която е повишена доста до общо $44 милиарда за няколко години.
 Оперативната облага на Samsung Electronics
Оперативната облага на втората в света компания по продажби на смарт телефони, " излетя " десетократно

Това демонстрира предварителния финансов доклад на компанията за първото тримесечие

Субсидията е най-новата в поредност от дарения за милиарди долари от администрацията на американския президет Джо Байдън, която употребява Закона за чиповете и науката от 2022 година, прочут като Chips Act. Идеята на управляващите е посредством него да се съживи американското произвеждане на чипове след десетилетия на пренасяне на производството в Азия.

По-широката стратегия има за цел и да противодейства на софтуерния напредък на Китай, който построява своя лична локална промишленост за полупроводници.

Законът за чиповете, който заделя $39 милиарда безплатни средства плюс $75 милиарда заеми и гаранции, подтиква повече от $200 милиарда частни вложения в полупроводници.

Държавна поддръжка против надмощието на Китай

Както Money.bg писа, колосът Intel към този момент завоюва близо $20 милиарда безплатни средства и заеми. Taiwan Semiconductor Manufacturing, който е главният производител на чипове за Nvidia и Apple, получи $11,6 милиарда.

Предстоят договаряния сред Samsung и Министерството на търговията на Съединени американски щати, с цел да се договорят окончателните условия съглашението за новото произвеждане.

Intel регистрира $7 милиарда загуба от произвеждане на чипове

Intel разкри задълбочаващи се оперативни загуби за своя бизнес за производителя на чипове, до момента в който се пробва да си възвърне софтуерното водачество, което загуби през последните години от Taiwan Semiconductor Manufacturing.

Компанията регистрира, че това индустриално звено е имало $7 милиарда оперативни загуби за 2023 година, много по-лош резултат по този индикатор от $5,2 милиарда $ загуби през миналата година. Подразделението имаше доходи от $18,9 милиарда $ за 2023 година, което е спад от 31% по отношение на $27,49 милиарда миналата година.

Акциите на Intel паднаха с 4,3%, откакто отчетните документите бяха подадени в Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC).

На този декор компанията възнамерява да похарчи $100 милиарда за създаване или разширение на заводи за чипове в четири американски щата. Нейният проект за смяна на бизнеса зависи от убеждаването на външни компании да употребяват нейните индустриални услуги.
 Intel регистрира $7 милиарда загуба от произвеждане на чипове
Intel регистрира $7 милиарда загуба от произвеждане на чипове

Компанията се пробва да си възвърне софтуерното водачество, което загуби през последните години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР