Въпреки че да перем всичките си дрехи заедно в една

...
Въпреки че да перем всичките си дрехи заедно в една
Коментари Харесай

Как да върнем белия цвят на оцветена в пералнята дреха

Въпреки че да перем всичките си облекла дружно в една пералня може да наподобява като добър метод да усъвършенстваме процеса и да спестим време, на процедура бихме си създали услуга, в случай че се придържаме към правилото да отделяме белите от цветните облекла. Това просто си остава най-лесният метод да избегнем оцветяването на светлото пране.
 Бели и пухкави кърпи - по какъв начин да го реализираме
Как да имаме бели и пухкави кърпи

И какъв брой живот имат по принцип хавлиите

На всички ни се е случвало обаче - пускаме пералнята, без да сортираме толкоз какви облекла слагаме и при простирането следва неприятната изненада - откриваме, че сме оцветили някоя бяла тениска да вземем за пример. Няма причина обаче да я изхвърляме, тъй като метод по какъв начин да ѝ върнем белия цвят. Ето по какъв начин.

Първата ни работа би трябвало да е да я изплакнем под течаща студена вода, с цел да предотвратим спомагателното нахлуване на цвета в тъканите на дрехата.
 Снимка 664163

Като последваща стъпка можем да я накиснем в равни елементи студена вода и оцет за най-малко 30 минути преди изпиране. По този метод ще подпомогнем отпущането на влакната и освобождението на боята, която е оцветила дрехата. След това би трябвало още веднъж да я изперем по нормалния метод.

Ако това не помогне задоволително, може да прибегнем до потреблението на артикул, предопределен особено за отнасяне на оцветени облекла. Вариант е и да си създадем подобен сами, като смесим равни елементи течен препарат за съдове и водороден пероксид.
 Снимка 664161

В случай е оцветена част от дрехата, е задоволително с четка да втрием от сместа, да я оставим да престои за 10-15 минути, по-късно да изплакнем със студена вода и най-после да изперем както нормално.
 10 непредвидени неща, които може да перем в пералнята
10 непредвидени неща, които може да перем в пералнята

За още повече облекчение в семейството

Ако обаче че е оцветена цялата дреха, е най-добре да я накиснем в студена вода и препарат за пране за най-малко половин час. След това още веднъж с четка втриваме препарата. Оставяме да престои и в случай че е належащо, повтаряме тези стъпки, написа Homes and Gardens.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР