От автомагистрала Струма“ през тази година предсрочно ще завършим 24-те

...
От автомагистрала Струма“ през тази година предсрочно ще завършим 24-те
Коментари Харесай

Извънредно за всички шофьори! Министър Нанков с важни новини за магистрала "Струма"!

От автомагистрала „ Струма “ през тази година предварително ще приключим 24-те км от Кресна до Сандански с съвсем 8 месеца, само че не за сметка на качеството. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков по време на чуването си в Народното събрание за напредъка на предпочитаните пътни планове, съобщи aгенция „ Фокус “.

„ За автомагистралата от Благоевград до Железница, съвсем 7 км, строителните действия вървят извънредно добре. Прекъснали сме ги в частта на откритото археологическо находище “, уточни той.

„ Ще изчакаме мнението на специалистите. Ще се съобразим, както до момента, освен с екологията, само че и с археологията “, посочи министърът. „ За най-тежкият сектор от Автомагистрала „ Струма “- Кресненското дефиле тази година ще стартираме с тръжната процедура, в случай че Административният съд се произнесе в наша изгода “, разяснява Николай Нанков.

„ Вървим по график, задачата ни е през май 2019 година да стартираме действителното строителство “, изясни районният министър и посочи, че цената на най- скъпата права от автомагистралата поради тежкия терен е към 800 млн. лв..
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР