От Асоциация на топлофикационните дружества в България посочиха някои от

...
От Асоциация на топлофикационните дружества в България посочиха някои от
Коментари Харесай

Топ 5 на най-популярните заблуди за ползването на парно

От Асоциация на топлофикационните сдружения в България показаха някои от най-разпространените заблуди във връзка икономичното потребление на централно парно и на наличен език ги опровергаха. Предлагаме информацията, изнесена от Асоциация на топлофикационните сдружения в България, без редакторска интервенция:

Заблуда №1: „ Цялото жилище би трябвало да се отоплява единствено с един нагревател! “

Истина: Колкото по-голяма повърхност би трябвало да отоплява един нагревател, толкоз по-неефективно работи той. В този случай мощността на радиатора е незадоволителна и той ще работи непрекъснато на оптималната мощ. Индивидуалният разпределител ще регистрира огромен брой деления и сметката за отопление ще бъде доста по-голяма.

Съвет: Включвайте парното на оптимална степен само в стаите, които пребивавате. Така всички радиатори ще работят икономично.

Заблуда №2: „ Дръжте радиаторните вентили постоянно на оптималната степен! “

Истина: Когато вентилът е на последна позиция, той не се затваря автоматизирано и разпределителят регистрира огромен разход на сила. Това ще усили сметката Ви.

Съвет: За да избегнете преразход на топлинна сила от радиаторите, в никакъв случай не оставяйте вентилите на оптималната позиция. На междинна степен множеството хора ще се усещат удобно.

Заблуда №3: „ Когато отсъствате за дълго, оставете вентила на 0! В противоположен случай, ще Ви бъде начислена спомагателна топлинна сила! “

Истина: Ако вентилът е на 0, няма по какъв начин да Ви бъде начислена топлинна сила.

Съвет: Когато ще отсъствате по-дълго време от жилището, оставете вентила на делението „ * “. Така даже на открито да паднат доста ниско температурите, радиаторите няма да замръзнат и да възникне повреда.

Заблуда №4: „ Стремете се да поддържате идентична температура в цялото жилище! “

Истина: Не е належащо да поддържате идентична температура в пространствата, които населявате и тези, в които влизате рядко.

Съвет: По-икономично е в неизползваните пространства да се поддържа по-ниска температура. По-ниските температури в стаите през нощта и денем, когато сте на работа/училище, също водят до икономисване на топлинна сила, без това да се отрази на Вашия комфорт.

Заблуда №5: „ Когато при започване на сезона отворите вентила на избрана степен, не променяйте позицията до края на сезона! “

Истина: Не е належащо да поддържате висока температура в пространствата, до момента в който сте на работа/училище.

Съвет: Ако не ползвате помещението в границите на деня, поставете вентилите на позиция 1 или 2, а когато се върнете поставете на по-висока позиция. По този метод, стаята няма да е прекомерно охладена, до момента в който Ви няма, ще се затопли бързо и ще спестите сила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР