От 8 април в кината започва излъчването на анимационния филм

...
От 8 април в кината започва излъчването на анимационния филм
Коментари Харесай

Петър Байков: "Пътешественикът" е петият филм, който дублирам изцяло сам

От 8 април в кината стартира излъчването на анимационния филм " Пътешественикът ", в който можете да чуете гласа на Петър Байков.

" Това е филм номер 5, който повтарям напълно самичък . Една история, която по необикновен метод ме развълнува, впечатли ме, докосна и направи една магия с мен - освен като човек, само че и като артист, като създател, който желае да се развива. Този филм за мен беше и е една огромна част от моя креативен път и в него мисля, че дадох най-вече от себе си - от това, коeто ми се желае да давам на хората, с цел да се допрян до това кой съм аз и мисля, че ще бъде доста въодушевяващ филм за доста хора ", сподели за БНР дубльорът Петър Байков.

Той съобщи, че още в детството си се е интересувал от дублирането на детски филми :

" Точно от там потеглих от тези детски филми, които ме въодушевиха . Не мисля, че е имало някакъв съответен миг, в който някой да ми каже - в този момент ще дублираш филми. Това се случи, тъй като аз не спирах да го върша ", добави Петър в предаването " Понеделник вечер ".

Петър Байков е кино, сценичен и озвучаващ артист и инфлуенсър. Занимава се с дублаж на филми, сериали и реклами на български и на британски език. Придобива необятна известност за първи път с присъединяване си в шести сезон на " България търси гений ", където пресъздава онлайн общо над 40 разнообразни мъжки и женски гласа.

Роден е през 1998 година. Завършва Националната търговско-банкова гимназия в София и учи висше обучение в Лондон - кино и телевизионна продукция. През 2018 година се връща в България, с цел да следва актьорско майсторство в Нов български университет в класа на професор Цветана Манева и доцент Снежина Петрова и приключва през 2021 година

Озвучава за първи път всички мъжки и женски функции във филмите " Красавицата и Звяра " и " Господарка на злото " на " Дисни " като част от студентски планове на Нов български университет със синхронен дублаж, а през 2019 година прави дублаж на пълнометражен филм за " Игра на тронове ".Озвучава и всички 45 функции в мюзикъла на Дисни – " Мери Попинз се завръща ", като за първи път изпява с гласа си и всички песни на български език като част от своя студентски дипломен план по актьорско майсторство в Нов български университет.

Петър има и дуетна ария с Елица Тодорова.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР