От 6 до 8 юни президентът Румен Радев ще бъде

...
От 6 до 8 юни президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Радев се среща с Путин на 6 юни

От 6 до 8 юни президентът Румен Радев ще бъде на посещаване в Руската федерация за присъединяване в Международния стопански конгрес в Санкт Петербург, оповестиха от прессекретариата на президента.

На 6 юни българският държавен глава ще организира среща със своя съветски сътрудник президента Владимир Путин. Това е втората среща сред двамата държавни глави след диалога им в Сочи през месец май 2018 година, на която беше възобновен разговорът на най-високо политическо равнище сред България и Русия след десетгодишно спиране.

По-късно денем Румен Радев ще се срещне и с представители на българската общественост в Санкт Петербург. По време на визитата си в Русия президентът ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

На 7 юни българският държавен глава ще взе участие в президентския панел на Петербургския интернационален стопански конгрес, отдаден на осъществяването на задачите за стабилно развиване на Организацията на обединените народи до 2030 година.

В рамките на визитата си в Санкт Петербург президентът Румен Радев ще организира среща и с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, както и с министър-председателя на Армения Никол Пашинян.

В делегацията, водена от президента, вземат участие заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова и ръководителят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев.

По-рано днес президентът съобщи пред ТАСС, че е уверен, че икономическото ни съдействие с Русия би трябвало да се развива, без значение от наказания и контрасанкции - по този начин както го развиват нашите западни сътрудници. Особено в енергийната сфера, при съблюдаване на значими правила като конкурентност, бистрота, сигурност на доставките и - изключително значимо за България - на преференциална цена. Държавният

глава отбелязва още в пространното си изявление, че АЕЦ " Белене е неминуем ". В него към този момент са вложени 3 милиарда лв., средства на българските данъкоплатци, а разрастващата се промишленост ще има потребност от сигурна сила. За неговата реализация, обаче, са нужни ясни юридически, времеви и ценови рамки. " Процедурата за избор на стратегически вложител за новия АЕЦ бе оповестена публично на 22 май и то в формалния вестник на Европейския съюз. В идващите 90 дни искащите да изградят втората ни атомна централа могат да го заявят. Цялата процедура би трябвало да завърши до една година и на 22 май 2020 година да е ясно кой ще построява АЕЦ " Белене " ", е декларирал Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР