От 6 часа тази сутрин пристигащите в Гърция от Великобритания

...
От 6 часа тази сутрин пристигащите в Гърция от Великобритания
Коментари Харесай

От днес Гърция пуска, но карантинира пътници от Великобритания

От 6 часа тази заран идващите в Гърция от Англия ще бъдат поставяни под 10-дневна карантира, през вчерашния ден бе решено да е 7-дневна. За влизащите в страната от други страни тя ще продължи да бъде три дни.  Гърция е една от дребното страни в Европейски Съюз, която не блокира границите си за пътуващи от Обединеното кралство, откакто там бе открит нов щам на ковид. България го направи, заради което се чака доста българи, живеещи във Англия и искащи да се върнат у нас за идните празници, да се опитат да го създадат през южната ни съседка.  Останалите наложителни ограничения също ще продължат да се ползват на границата на Гърция по отношение на идващите от Острова. Те включват наложителен PCR тест, изработен най-вече 72 часа преди пътуването, както и бързи антигенни проби на влизане в страната.

Турция взе решение да забрани развлекателните стратегии в хотелите на Нова година. Властите в страната към този момент не разрешиха публичните празненства по случай настъпването на 2021 година Ограниченията ще са в действие най-малко до 4 януари. В средата на месеца турският президент Ердоган разгласи 3-дневен комендантски час в страната в навечерието и след Нова година. От 1 декември на турците и на туристите е неразрешено да излизат сред 21.00 и 5.00 сутринта през работните дни. 

Изпълнителният шеф на немската фармацевтична компания " Бионтех " Угур Шахин съобщи, че е убеден, че създадената от нея дружно с американската компания " Пфайзер " ваксина против ковид ще бъде ефикасна и против разновидността на вируса, появил се във Англия, съобщи ДПА, представена от " Франкфуртер алгемайне цайтунг ". 

От научна позиция вероятността е доста висока, споделя Шахин. Мутацията на новия вирус бе открита в Лондон и Югоизточна Англия, затова доста страни прекратиха транспортните връзки с Англия. " Ваксината е тествана с 20 версии на вируса с други разновидности. И тя даде имунен отговор при всички проби ", споделя Шахин. Настоящата разновидност е по-силна и са нужни към две седмици за тест. " Ние сме уверени, че тя няма да повлияе доста на механизма на деяние на имунизацията ", твърди шефът на " Бионтех ". Антигенът, който употребява компанията от Майнц, се състои от 1270 аминокиселини, от тях досега са мутирали 9, което прави по-малко от %. " Ваксината обезпечава голям брой имунни реакции и вирусът мъчно може да се измъкне. Но това не значи, че актуалната разновидност е безвредна. ", споделя Шахин, който към момента не се е ваксинирал, но би желал да го направи. Той добавя, че е по-добре неговите чиновници да са имунизирани, с цел да могат да си правят работата.

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР