От 5 май започва летенето“ на учениците от Професионалната гимназия

...
От 5 май започва летенето“ на учениците от Професионалната гимназия
Коментари Харесай

Ученици от Бургас ще „летят“ с авиосимулатор

От 5 май стартира „ летенето “ на учениците от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас , които се готвят да стават авиационни техници , и то освен до Рио, само че и до Ню Йорк, Москва, Париж, Пекин и до всяка точка на света, където има летище. Това ще се реализира с първия напълно български авиосимулатор „ Фотоника “ СAS172 за цивилен полети на Експерименталното конструкторско бюро със същото име - тяхно е и проектирането, и направата. Той е вторият, създаден и сбъднат от младите конструктори, само че за разлика от първия, предопределен за бойни задачи, този е за цивилен полети, с Чесна, двуместен, със 180 градусов, огънат, голям екран.
 БГНЕС
На 5 май в 11 ч. е стартирането в употреба на авиосимулатора, с планувано празненство в гимназията в Бургас, на което са поканени и посетители.

Самото произведение е създадено за рекордните 4 месеца в едно от халетата на терена на Летище София от екип на ЕКБ „ Фотоника “ в състав: инж. Янислав Мирков, инж. Недислав Веселинов, Апостол Спасов и Крум Каишев. Авиосимулаторът стана действителност след извоювана държавна социална поръчка, инициирана от управлението на гимназията.
 БГНЕС
Авиосимулатор “Фотоника ” СAS172 е тренажорен авиационен комплекс, с кабина - копие на Cessna 172 Skyhawk, продължи с детайлностите Недислав Веселинов, основен конструктор на компанията. И е най-често употребяваният аероплан за подготовка на водачи клас PPL (Private Pilot Licence), сподели той. Като модел на кабината използвахме точно Skyhawk, тъй като той е последната трансформация на самолета и включва Garmin 1000. Всеки един от екраните има първокачествен 10,4-инчов екран, който обгръща всички параметри на полета. Мултифункционалните модули разрешават не просто да се следят приборите и навигацията, само че дават опция за акуратен надзор на автопилота и настройката на проекта за полет, уточни Веселинов.
 БГНЕС
ЕКБ „ Фотоника “ към този момент имат един създаден авиосимулатор, който работи и през днешния ден - още веднъж напълно българско произведение, само че предопределен за бойни задачи. Докато сегашният е двуместен, с повече екрани и предпочитано - за един цивилен аероплан.

За преимуществата и разликите сред двата авиосимулатора приказва и Апостол Спасов, действен шеф на Експерименталното конструкторско бюро: „ Кабината “Фотоника ” СAS172 е доста по-модернизирана и това прави полета същинско прекарване. Съчетавайки най-модерната инсталация с първокласен кожен салон, трансформираме полета в наслаждение както за фенове, по този начин и за експерти в областта на авиацията “. Авиосимулаторът в София е с прав екран, което понижава достоверния образен резултат, само че когато дисплеят те обгърне, както е при новия, чувството става доста по-богато и пълноценно, показа той. И добави, че узаконяването на “Фотоника ” СAS172 освен, че е допустимо, само че е и на дневен ред.
 БГНЕС
Членовете на екипа , основал първия български авиосимулатор за цивилен полети, са уверени, че макар международната рецесия, породена от пандемията, вероятностите в авиацията не са изчезнали. Защото самолетът остава най-бързия метод за напредване на хората.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР