От 4 февруари по график се допускат присъствените учебни занятия

...
От 4 февруари по график се допускат присъствените учебни занятия
Коментари Харесай

Здравният министър издаде три заповеди

От 4 февруари по график се позволяват присъствените образователни занятия за учениците от 5-и до 12-и клас

Със своя заповед министърът на опазването на здравето удължава периода на въведените в страната краткотрайни противоепидемични ограничения, считано от 1 февруари до 30 април.

Със заповедта се позволяват присъствените образователни занятия и за учениците от 5-и до 12-и клас при спазването на следния график:

- от 4.02.2021 година до 17.02.2021 година – присъствено се образоват учениците от 7, 8 и 12 клас;

- от 18.02.2021 година до 2.03.2021 година – присъствено се образоват учениците от 5, 10 и 11 клас;

- от 4.03.2021 година до 17.03.2021 г.  – присъствено се образоват учениците в 6, 9 и 12 клас.

От 1 февруари се позволяват визитите в кината, както и присъединяване в занятия на креативното, танцовото и музикалното изкуство, при потребление на 30% от потенциала на пространства и съблюдаване на физическа отдалеченост.

От началото на идващия месец фитнесите могат да възобновят работата си при потребление на до 50% от потенциала на пространствата.

До 28 февруари са прекратени визитите в заведенията за хранене и забавление, като се позволяват доставки или взимане на храна за дома и офиса. Изключение от възбраната се позволява за заведенията за хранене в местата за настаняване при досегашните условия.

От 1 март се позволяват визитите в заведения за хранене и развлечения, като се изключи нощни заведения, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни питейни заведения, при потребление на до 50% от потенциала им, разстояние от 1,5 м. сред облегалките на столове на две прилежащи маси и носене на защитни маски за лице от личния състав.

От началото на идващия месец работата си възобновяват и комерсиалните центрове, и МОЛ-овете, като малолетните и малолетни лица имат право да ги посещават, единствено в случай че са съпроводени от родител, настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.

От 29 януари идващите в страната би трябвало да дават документ за отрицателен резултат от PCR-тест

Считано от 29 януари (петък) до 30 април се вкарва условието идващите у нас да дават документ за негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизането в страната PCR-тест.

Българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване в страната и членовете на техните фамилии, които не показват документа, се слагат под 10-дневна карантина.

Изключение от условието за негативен резултат от PCR-тест се позволява за водачите на рейсове, извършващи интернационален транспорт, водачите на товарни коли, извършващи или приключващи интернационален транспорт, екипажите на плавателни съдове и въздухоплавателни средства, пограничните служащи и директно преминаващите през страната.

От 1 февруари в закрити публични места е наложително носенето на защитни маски за еднократна или многократна приложимост

От 1 февруари до 30 април всички жители, които се намират в закрити публични места, в това число и в публичния превоз, би трябвало да носят защитна маска за лице. Същото условие важи и за откритите публични пространства, когато скупчването на хора не може да бъде избегнато. Това значи, че отпада опцията вместо маска да се употребяват шлемове или други средства, покриващи носа и устата.

Изключение се позволява за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo визитите в последните са позволени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, конференции и т.н
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР