Русия отхвърли твърдението на Съединените щати, че е, способно да

...
Русия отхвърли твърдението на Съединените щати, че е, способно да
Коментари Харесай

Москва не коментира фалшивите новини на САЩ за руски космически оръжия

Русия отхвърли изказванието на Съединените щати, че е, способно да нападна други спътници , оповестява " Ройтерс ".

Кремъл изрично отхвърли изказванията на американски публични лица, че Москва създава галактическо противосателитно нуклеарно оръжие.

Вчера обаче Космическото командване на Съединени американски щати разгласи, че Русия е изстреляла противосателитно оръжие.

Руската ракета " Союз " беше изстреляна от космодрума в Плесецк на към 800 км северно от Москва на 16 май. Руското министерство на защитата заяви, че при изстрелването на борда е имало галактически спътник, само че не даде детайлности защо е бил той.

Според Вашингтон евентуално е изстреляно галактическо оръжие, способно да нападна други спътници в ниската околоземна орбита.
 Съединени американски щати заподозряха Русия в изстрелване на галактическо оръжие
Съединени американски щати заподозряха Русия в изстрелване на галактическо оръжие

Вашингтон подозира, че то следи американски шпионски спътник

" Не мисля, че би трябвало да отговаряме на каквито и да е подправени вести от Вашингтон ", посочи съветският заместител външен министър Сергей Рябков във връзка изказванията на Съединени американски щати.

" Американците могат да приказват каквото си желаят, само че нашата политика не се трансформира от това ", означи той и добави, че Москва " постоянно поредно се е противопоставяла на разполагането на ударни оръжия в ниската околоземна орбита ".

През февруари президентът Владимир Путин и някогашният му министър на защитата Сергей Шойгу отхвърлиха изказванията на Съединени американски щати, че Русия създава галактическо противосателитно нуклеарно оръжие , предопределено да прекъсне всичко - от военни връзки до телефонни услуги за транспорт.

Според Вашингтон изстрелването по-рано този месец е включвало и " Космос 257 " - тип съветски боен инспектиращ спътник, който Съединени американски щати от дълго време подлагат на критика за неразумно държание в космоса.

От през вчерашния ден насам " Космос 257 " не се е доближавал до спътник на Съединени американски щати, само че галактическите анализатори видяха, че той е в същия орбитален пръстен като USA 314 - спътник с размер на рейс, изстрелян през април 2021 година
 Москва: Светът отново пропусна опция да предотврати конкуренцията във въоръжаването в космоса
Москва: Светът отново пропусна опция да предотврати конкуренцията във въоръжаването в космоса

По виновност на Съединени американски щати

Руският спътник, наподобява, следва орбиталния път на USA 314 с по-висока скорост, което допуска, че двата в последна сметка ще се приближат един до различен.

Рябков акцентира, че съветската галактическа стратегия се развива по проект, в това число по задания, ориентирани към подсилване на отбранителната дарба. Той обаче посочи, че " това не е вест ".

По негови думи Съединените щати не са прави, като са отхвърлили съветските оферти за подсилване на сигурността на галактическите действия, в това число предложение за създаване на контракт за
 Русия спря с несъгласие възбрана на нуклеарните оръжия в космоса
Русия спря с несъгласие възбрана на нуклеарните оръжия в космоса

3 страни поддържаха проекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР