От 30-ти март до 8-ми април се проведе New York

...
От 30-ти март до 8-ми април се проведе New York
Коментари Харесай

New York Auto Show 2018 – най-интересните концепции и нови автомобили

От 30-ти март до 8-ми април се организира New York Auto Show. Изложението е едно от най-интересните отвън огромната петорка (Женева, Франкфурт, Детройт, Токио, Париж) с над 1 милион гости, провеждащо се още от 1900-та година. Входът на ревюто е заплатен (17 $ за възрастен и 7 $ за дете), само че това не стопира ордите от гости. Затова и производителите на коли се надпреварват да покажат най-новото и най-горещото, че и редица концептуални модели.

А ето ги и звездите на шоуто...

Genesis Essentia Concept

С изящното си тяло изтъкано от въглеродни влакна, дръзки порти вид " пеперуда " и транспарантни покрив и челен похлупак, превъзходната идея Genesis Essentia Concept EV несъмнено беше един от огромните шлагери на ревюто. Макар под капака да не се виждаше мотор, идеално се виждаше шасито от карбонови нишки, което дружно с предното стъкло и сходният на мехур покрив, оформят цялостна стъклена структура разхождаща се през целия автомобил.

Вратите се отварят чрез биометричен пръстов отпечатък и скенери за лицево различаване, до момента в който интериора (а до известна степен и екстериора) имат ретро-футуристичен тип, който мощно се надяваме, че ще забележим един ден на пазара.

Hyundai Kona EV

Изцяло електрическият вид на Hyundai, новият стилен кросоувър Kona беше за пръв път оголен в Ню Йорк. Батерията, която е 64 kWh стига за 400 км с един заряд, което не е чак толкоз впечатляващо поради 201-та конски сили. Kona Electric е с характерно LED екстериорно осветяване и пластмасов панел, наместо класическа предна решетка.

Вътре намираме безжично зареждане за смарт телефони, Apple CarPlay и Android Auto, а също и огромен екран. Kona Electric за пръв път ще се появи в Калифорния до края на годината, а от 2019-та и в другите еко-настроени щати на Съединени американски щати. Все още не е ясно дали ще забележим модела в Европа, нито на какви цени ще се продава.

Jaguar/Waymo I-Pace Self-Driving Car

Waymo и Jaguar оповестиха в Ню Йорк, че сплотяват сили за създаването на самооуправляем автомобил. Waymo имат намерение да закупят 10 хиляди първокласни и напълно електрически SUV-та с акумулатори, които устоят до 400 км (производителност, която се съпоставя с тази на Tesla Model X, само че при цена от 10 хиляди $ по-малко), а по-късно ще ги изпълни със датчици, радари и камери.

I-Pace EV SUV-тата ще служат като самостоятелни таксита по-късно тази година, дружно с миниваните Waymo Chrysler Pacifica, които от няколко месеца се движат тестово из щата Финикс.

2019 Kia K900

Въпреки че в международен мащаб продажбите на огромни седани спада, Kia използваха ревюто в Ню Йорк, с цел да разкрият второто си потомство K900 флагшип седан. С изменен външен тип отпред, на който застава предната решетка вид " тигрова зурла ", двойни LED светлини интегрирани във фаровете и хромирана обшивка на ауспуха, прозорците, предната решетка и над страничните прагове, дружно несъмнено, с 19-инчовите алуминиеви джанти.

Интериорът получава нов 12.3-инчов тъч екран смесен с централен конзолен контролер. Под капака намираме 3.3-литров битурбо V6, който изкарва 365 коня дружно с 8-скоростна автоматизирана трансмисия.

2019 Kia K900 излиза в продажба в края на годината, само че цените към момента не са известни.

Lexus UX Crossover

С новият си стилен UX кросоувър, Lexus се причисляват към първокласните производители Cadillac, Mercedes-Benz и Volvo, които оферират колите си чрез абонамент (практика занапред навлизаща в света на колите).

Самият UX идва с 2.0-литров турбо 4-цилиндров мотор и 168 конски сили, до момента в който UX250h хибрида е със същия мотор и Hybrid Drive системата на Lexus, достигайки 176 коня. UX ще е и първият Lexus с вграден Apple CarPlay.

Maserati Levante Trofeo

Maserati беше единствената първокласна марка с огромен дебют в Ню Йорк. Trofeo вариацията на Levante включва 590 конски сили, 3.8-литров битурбо V8 мотор, който е ръчно съединен от Ferrari. Достига до 100 км/ч за 3.8 секунди, а топ скоростта му е 300 км/ч.

Trofeo се разграничава от другите Levante модели по пиано-черната решетка, редизайн на предния похлупак с два охлаждащи вентилационни отвора и предна фасада с огромни охлаждащи отвори. Вътре намираме матово покритие от въглеродни нишки, превключване на скоростите от кормилото и 1280-ватова Bowers & Wilkins аудио система със 17 представителя.

2019 Subaru Forester

Петото потомство Forester комбинира решителният 2.5-литров 4-цилиндров мотор на Subaru със задвижване на всички колела и по-дълго междуосие. В резултат получаваме по-голямо пространство за главата, по-голямо товарно пространство и по-обширна част за краката при задните седалки, по отношение на актуалният модел. 2019 Forester получава и усъвършенствания в сигурността под формата на DriverFocus системата, която употребява камери и програмен продукт, с цел да предотвратява разпръскване на водача и засичане на изтощеност, това в композиция с EyeSight асистента за шофиране, който към този момент е стандарт за всички Forester модели.

Новият Forester би трябвало да се появи по-късно през годината, само че цените към момента не са ясни.

2019 Toyota RAV 4

Един от най-значимите дебюти на тазгодишното ревю в Ню Йорк, последната проверка на кросоувъра Toyota RAV4 се зарежда от 2.5-литров 4-цилиндров мотор комбиниран с 8-скоростен автоматик или ръчни скорости (по избор). Всички нови модели RAV4 ще идват в комплект с Toyota Safety Sense и 7-инчов тъч екран с Apple CarPlay, а като спомагателни варианти ще могат да се посочат 8-инчов тъч екран и премиум JBL система с 11 представителя. Стандартният RAV4 ще излезе в края на тази година, а новата хибридна версия ще се появи при започване на 2019-та.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР