От 25 март в Градската градина пред Народния театър Иван

...
От 25 март в Градската градина пред Народния театър Иван
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова оживиява пред Народния театър

От 25 март в Градската градина пред Народния спектакъл " Иван Вазов " ще бъде подредена документалната галерия " Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа ", отдадена на 100-годишнината от рождението на огромната актриса.

Стоянка Мутафова е създател, който остава в паметта на генерации българи със своите ярки театрални осъществявания. Фокусът на изложбата е креативната биография на актрисата, като са показани едни от най-запомнящите се театрални облици на Мутафова, измежду които Баба Гицка от " Големанов ", Анна Андреевна от " Ревизор ", Людмила Спиридонова от " Смъртта на Тарелкин ", Селямсъзката от " Чичовци " и други

Представен е театралният път на актрисата, употребявани са фотоси, документи, рецензии и изявленията от архивите на Съюза на артистите в България, Народен спектакъл " Иван Вазов ", Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов ", а за представянето на екранните ѝ функции спомага Българската национална филмотека.

Официалното разкриване на експозицията е на 25 март от 17.00 часа, когато ще бъдат раздадени тъкмо 100 картички с подпис и фотография на актрисата.

Документалната галерия " Стоянка Мутафова – влюбена в театъра душа " е част от Софийския сценичен салон в Календара на културните събития на Столичната община.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР