От 25-годишна възраст, на всеки пет години след това, в

...
От 25-годишна възраст, на всеки пет години след това, в
Коментари Харесай

Душата и тялото се променят: Какво се случва с една жена на всеки 5 години

От 25-годишна възраст, на всеки пет години по-късно, в живота на дамата настъпват избрани промени. И те са свързани освен с външния тип, само че и с физическото и психическото здраве.

Психологически промени в живота на дамата

Една жена непрекъснато се трансформира външно и вътрешно. Тя съзрява психически, придобива мъдрост, трансформира възгледите си за живота.

Как се трансформира съзнанието на една жена на всеки пет години?

На 25 години една жена израства като персона, стартира да прави оценка дейностите си по друг метод. Това идва с възприятието за отговорност и самостоятелност. Има несъмнено схващане към връзките и любовта.

На 30 години е моментът на образуване на мъдрост, стартират терзанията за възрастта и обвързваните с годините промен.

На 35 години осъзнава себе си като възрастен човек и ясно схваща какво желае и в кои области желае да се прояви повече.

40 години е времето, когато една жена стартира да се концентрира върху това, което е постигнала, да мисли за триумфа си, дали задачите ѝ са осъществени. 

На 45+ години множеството дами се концентрират върху фамилията и намират щастието в уюта на дома. Някои от тях се заемат с трупането на нови знания, умения и качества, научават нови неща.



Промени във външния тип на дамата

При някои дами на 18-годишна възраст към този момент стартират да се появяват първите мимически бръчки, до момента в който други поддържат гладка кожа в продължение на доста години.

25 години - по това време не пораждат специфични проблеми с кожата, свързани с възрастта. При дейни изражения на лицето могат да се появят бръчки, което отстрани ботулиновия токсин в минимални дози.

30 години - производството на личен колаген в организма стартира да понижава. Процедури като плазмена терапия, биоревитализация, мезотерапия, колагенова терапия, биорепаранти ще оказват помощ за овлажняването на кожата и нейния лъчезарен тип.

35 години - на тази възраст бръчките се задълбочават, тенът избледнява. Започва да се появява гравитационна птоза - това е увисването на меките тъкани под въздействие на гравитационните сили, което води до смяна на овала и размерите на лицето, до дисторция на неговите очертания. Това е подобаващият миг за апаратни процедури.

40 години - ниското равнище на личен колаген води до разпределяне на тъканите на лицето, виснали клепачи, задълбочаване на назолабиалните гънки.

45+ години - по време на менопаузата производството на женски полови хормони понижава, което води до внезапни отрицателни промени във външния тип. Ето за какво е толкоз значимо да намерите добра козметологична клиника и способен доктор, който ще сътвори ефикасна стратегия за подмладяване. 

Контрол на здравето на дамите според от възрастта

Всеки интервал от живота на дамата има свои лични характерности. Ето за какво е толкоз значимо през целия живот да посещавате гинеколог най-малко един път на всеки шест месеца.

Навършването на 25 години е най-натовареното време в живота на една жена. Случват се редица промени, свързани с избор на сътрудник в живота, промяна на полови сътрудници. Затова е значимо да се обърне внимание на контрацепцията и отбраната от полово излъчени заболявания.

30 години - по това време мнозина мислят за раждането на деца. Препоръчително е да се подложите на цялостен обзор с колегата си, да вземете проби за полови инфекции, да посетите гинеколог

35 години - с цел да се уловят гинекологични и онкологични болести в ранен етап, се предлага на всяка жена да се подлага на обзор от гинеколог най-малко един път на всеки шест месеца.

40 години - дамата навлиза във времето на зрялост. По това време към този момент се образуват някои хронични болести, които изискват деликатно отношение.

45+ години - стартират хормонални промени в тялото. Хормонозаместителната терапия ще помогне за понижаване деянията на менопаузата.

Редовните визити при гинеколога ще оказват помощ да се избегнат съществени здравословни проблеми, тъй че не отлагайте визитата при него за по-късно. 



 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР