От 2025 до 2050 г. в световния океан ще има

...
От 2025 до 2050 г. в световния океан ще има
Коментари Харесай

До няколко години пластмасата в световния океан ще е повече от рибата, предупреди Нено Димов

От 2025 до 2050 година в международния океан ще има доста повече пластмаса, в сравнение с риба. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов в ефира на Българска национална телевизия във връзка предлагането на Европейската комисия за възбрана на на пластмасови артикули за еднократна приложимост в Европейския съюз. Днес е и Световният ден на околната среда, който се отбелязва обичайно на 5-и юни.

Според Димов пластмасата е решила редица проблеми в исторически проект, само че основава други такива и е нужен баланс.

" Трябва да има доста сериозен теоретичен капацитет, доста съществено да се включи и частният бранш. Имаме да извървим един доста дълъг път ", сподели Димов.

Той заяви, че тази година ще се направи опит да се събира разделно пластмасата по плажовете на българското Черноморие. В взаимозависимост от резултатите може да бъде признат закон в тази тенденция и идващото лято това да стане наложително. По данни на районните здравни инспекции от 48 тествани плажа 25 са в чудесно положение, а останалите са в доста положително положение.

Екоминистърът посочи още, че огромните пречиствателни станции по морето към този момент работят. Остава казусът с тези в Слънчев бряг и Поморие, както и станцията до Царево.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР