От 2019 до 2021 г. разходите за временна неработоспособност поради

...
От 2019 до 2021 г. разходите за временна неработоспособност поради
Коментари Харесай

Значителен ръст на разходите за болнични от 2019 до 2021 г. у нас

От 2019 до 2021 година разноските за краткотрайна нетрудоспособност заради общо заболяване са се нараснали с близо 35 %. Вследствие от пандемията броят на изплатените от държавното публично обезпечаване работни дни на лица поради гледане на болен и карантина е повишен повече от 4 пъти.

Тези данни са част от обемен разбор във втория брой на Информационния бюлетин на Националния застрахователен институт (НОИ) за т.г.

Противодействието на опитите за измами със средства на държавното публично обезпечаване (ДОО) безспирно е измежду главните цели на Национален осигурителен институт – в този брой е представе н опитът в тази посока на специалистите от териториалното отделение на Национален осигурителен институт във Велико Търново,
сблъскващи се със странни заболявания, скоростни майчинства и стаж в България , до момента в който служащият е във Франция.

В следващ преглед са показани настоящите резултати от осъществяването на така наречен „ мярка 60/40 “, стартирала през март 2020 година По оперативна информация към 23 юни 2022 година по мярката са изплатени 1 931,3 млн. лева Броят на подкрепените работодатели е 13 669, като те са получили средства за опазване на заетостта на 334 907 служащи и чиновници .

В бюлетина е показан новият районен архивен център на Национален осигурителен институт в с. Минерални бани, област Хасково. Чрез построяването му се затваря цикълът по банкет на документи за Южна и Югоизточна България и се осъществя желанието за създаване и действие на цифрови центрове, обхващащи цялата страна. Новият център към този момент обезпечава условия за електронно архивиране на ведомости за заплати от областите Хасково, Кърджали, Сливен, Ямбол и Бургас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР