От 16 април до 7 може да се кандидатства за

...
От 16 април до 7 може да се кандидатства за
Коментари Харесай

Стартира хакатон на тема умен град и дом

От 16 април до 7 може да се кандидатства за надпреварата Smart the cITy. То ще провокира програмисти да разработят планове за интелигентен град и интелигентен дом. Според уредниците от SmartIT тематиката е една от най-актуалните измежду обществото в международен мащаб и визира директно софтуерното развиване и модернизиране на града, както и на личните ни домове.

Журито, което ще прави оценка участниците, е управлявано от Светлин Наков, един от създателите на Софтуерния Университет (СофтУни) и Ивайло Кенов – дълготраен преподавател и софтуерен разработчик, както и екипа на SmartIT.

 Стартира хакатон на тематика интелигентен град и дом

„ Това предизвикателство ще бъде забавно за същинските експерти в програмирането – изобретателни и с богат опит “, споделя Наков. Участниците ще могат да дават своите оферти,свързани с подобряването функционалността на градския превоз, уличното осветяване, паркирането, решения за по-чист въздух, както и такива, които модернизират софтуерно дома.

Освен популяризирането на концепцията победител, уредниците от SmartIT са планували и парична премия в размер на 3000 лева Събитието, на което финалистите ще пазят плановете си пред журито, ще се организира на 16 май в СофтУни.

Участниците ще имат опция да качват своите оферти на smartthecity.smartit.bg, където могат да открият и цялостния правилник на хакатона.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР