От 12.12.2021 г. влиза в сила новият График за движение

...
От 12.12.2021 г. влиза в сила новият График за движение
Коментари Харесай

От неделя влиза в сила новият График за движение на влаковете

От 12.12.2021 година влиза в действие новият График за придвижване на влаковете на „ БДЖ - Пътнически транспорти “ ЕООД.

В множеството райони на страната се резервира до момента настоящият график, а за възстановяване на обслужването са обезпечени комфортни връзки сред влаковете с благоприятни условия за пътешестване сред повече обитаеми места. Увеличава се и броят на бързите влакове в някои посоки.
Само за пет месеца: 50 набези над влакове у нас
50 набези против влакове на държавните железници са регистрирани от началото на годината. 13 са покушенията против влакове на БДЖ от н...

През идната година транспортът на пасажери ще се прави с общо 576 влака, от които: 84 бързи влака (4 от тях ще се движат единствено през летния сезон), 122 пътнически и 370 крайградски пътнически влака, някои от които ще се движат единствено в избрани дни от седмицата или избрани интервали от годината.

С влизането в действие на новото разписание e планувано придвижването на пряк бърз трен Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица, който ще пътува през Царева морава и Карлово с комфортна връзка за Габрово, както и за Хисар и опция за непосредствено пътешестване до Казанлък, Калофер, Павел баня и Баня. Сезонни нощни влакове ще пътуват сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с комфортна връзка в Мездра за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление. За пътуващите от София за Плевен ще бъде обезпечен бърз трен в комфортно време на мястото на вечерния пътнически трен, който ще изминава дистанцията за по-кратко време.

С новия график е планувано придвижването и на 16 интернационалните бързи влака (2 от тях ще се движат единствено през летния сезон), като заради въведените противоепидемични ограничения към момента няма да се реализира тяхното пътешестване през границите с Гърция, Турция и Сърбия.

Запазва се всекидневното придвижване на влаковете сред България и Румъния по направлението София-Букурещ със утринния трен София-Варна с директни вагони за Русе и следобедния трен Русе-София с връзка в гара Русе за и от Букурещ. Другата опция за интернационална връзка сред България и Румъния е по направлението София-Крайова, която се реализира в гара Видин със утринния трен София-Видин и обедния Видин-София.
БДЖ с ново цифрово приложение РАДАР
БДЖ вкарва ново цифрово приложение, посредством което потребителите могат да наблюдават в действително време местоположението на всички пътничес...

Подробна информация клиентите на БДЖ могат да получат на гишетата „ Информация ” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информативен телефон 02/931 11 11 или от електронния справочник на.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР