От 1 юни ще се увеличат обхватът и размерите на

...
От 1 юни ще се увеличат обхватът и размерите на
Коментари Харесай

Промяна за милиони българи! Решението

От 1 юни ще се усилят обсегът и размерите на обществено подкрепяне, разгласи на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, СЪОБЩАВА Нова телевизия. 

Промените ще се случат след признатото от кабинета разпореждане за промени в Правилника за използване на Закона за общественото подкрепяне. „ С тези промени се реализира завършването на законовата промяна и промяна в региона на общественото подкрепяне “, изясни Лазаров. 
-->
Ще бъде уголемен обсегът на лицата, които биват подпомагани. До този миг това са към 35 000 души средномесечно. С нарастването ще станат към 45 810 души, което е значителен растеж единствено за тази година “, добави още той. 

Лазаров увери, че Агенцията за обществено подкрепяне е подготвена за смяната, която ще влезе в действие от 1 юни тази година. „ С измененията се обезпечава по-висока степен на обществена протекция за повече български жители “, увери министърът на труда и обществената политика. 

„ Разширяването на кръга от лицата, подпомагани от системата за обществено подкрепяне, се реализира с две цели – слагането на границата на бедността в изискванията за приемане на съответните помощи, а въпреки това - с облекчение на достъпа до обществени помощи. Предложенията, които бяха подкрепени, са свързани с понижаване на периода за наложителна непрекъсната регистрация в бюрата по труда.

От шест месеца този период е понижен на три. Намалено е и количеството на общественополезния труд от 14 дни по четири часа на ден на 40 часа месечно. Намалени са и периодите при още един отвод при полагане на общественополезен труд “, добави още той. 

Лазаров увери, че всички промени ще имат за краен резултат увеличението на броя на хората, ползващи обществени помощи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР