От 1 юли до 31 август ще се проведе второто

...
От 1 юли до 31 август ще се проведе второто
Коментари Харесай

Български студенти от цяла Европа кандидатстват на стаж в Lidl

От 1 юли до 31 август ще се организира второто издание на стажантската стратегия на веригата
Български студенти от Холандия, Англия, Австрия, Германия, Дания и Италия са измежду претендентите за стаж в Лидл България. Тази година близо 120 младежи от България и чужбина аплайваха за второто издание на програмата, което е близо 2 пъти повече спрямо предходната година.

Предстои обаче най-трудната част – финалният избор. От всички претенденти компанията ще избере 9 души, които ще видят от вътрешната страна по какъв начин работи водачът на търговията на дребно в Европа – ще натрупат скъп опит, а за какво не и да стартират работа в Lidl.

От 1 юли до 31 август те ще работят по съответна практическа задача, която по-късно ще показват и защитят пред управлението на компанията. Едновременно с това, стажантите ще преминат през спомагателни образования – по ръководство на планове и презентационни умения, ще разчитат на умел наставник и ще се възползват от атрактивни придобивки – 800 лева брутно месечно заплащане, 120 лева ваучери за храна за интервала на програмата, 1 ден отпуск за рожден ден и опция за 5 дни неплатен отпуск.

За да изберат най-хубавите измежду всички кандидатствали, екипът на Лидл България организира особено онлайн събитие с присъединяване на кандидат-стажантите, техните бъдещи ръководители и черешката на тортата – Манчев и Шишков. Разделени в 5 тима, претендентите минаха през разнообразни провокации – да показват себе си и Lidl по забавен метод, да работят в екип и да „ отключат “ специфична escape стая, а за край – да показват своя авторска Lidl рецепта пред кулинарното жури в състав Манчев и Шишков. Именно по този начин те опознаха Lidl по нов метод и се срещнаха с бъдещите си ръководители в друга и неофициална конюнктура.

Кои ще бъдат финалните избраници, ще стане ясно на 1 юли, когато Лидл България ще посрещне новото потомство стажанти. Стажантската стратегия на компанията се организира за втора поредна година. В рамките на нейното миналогодишно издание своите хрумвания и планове показаха 7 стажанти, като един от тях към този момент е част от екипа на веригата, доказвайки, че програмата е чудесна опция за кариерен старт на младежите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР