От 1 януари минималната заплата да се смята по формулата

...
От 1 януари минималната заплата да се смята по формулата
Коментари Харесай

Край! Ето я новата минимална заплата

От 1 януари минималната заплата да се счита по формулата - най-малко 50% от междинната или 850 лева Тази смяна в Кодекса за труда одобри единомислещо на първо четене обществената комисия в Народното събрание. Предложението е на Българска социалистическа партия. Сега тя е 710 лева След удръжките хората на минимална заплата в този момент взимат чисто 549 лева, написа БГ он еър.

" Разумът надви. Благодаря на всички парламентарни партии за поддръжката Социалната комисия в Народното събрание одобри минималната заплата да стане 850 лева " Това написа във Фейсбук водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
-->
" Разумът надви. Комисията по труда, обществената и демографската политика ЕДИНОДУШНО одобри на първо четене предлагането на Българска социалистическа партия минималната заплата да стане 50% от междинната. За 2023 година това значи 850 лева Благодаря на всички парламентарни партии за поддръжката. 500 000 работещи небогати ще почувстват грижата ни за тях. Нека бързо да приемем закона и на второ четене. Тогава на служебния кабинет на президента Радев, който беше срещу това нарастване, няма да му остане нищо друго, с изключение на да извърши решението на Народното събрание ", написа още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР