От 1 януари 2023 г. младите мъже на възраст 18-25

...
От 1 януари 2023 г. младите мъже на възраст 18-25
Коментари Харесай

Макрон направи революция. Ето какво ще получават без пари младите

От 1 януари 2023 година младите мъже на възраст 18-25 години във Франция ще получават гратис презервативи от аптеките, обяви президентът Еманюел Макрон, предадоха международните организации. Решението се взима на фона на повишаването на излъчени по сексуален път болести в страната. 

" Това е една дребна гражданска война за предварителна защита ", съобщи Макрон, обявявайки мярката.
-->
От 2018 година като част от ограниченията за битка със СПИН и с излъчените по сексуален път заболявания парите изхарчени за презервативи се възстановяваха от здравното обезпечаване, в случай че средствата за предварителна защита са били закупени по наставление на доктор. Но едвам 21 % от малолетните и 29 % от младежите сред 18 и 24 години знаеха за тази мярка. Същевременно се регистрира повишаване на случаите на болести при младите, излъчени по сексуален път.

Сред другите ограничения за предварителна защита Макрон уточни и имунизацията при младежите против инфекции, дължащи се на папиломавирус, свързани с появяването и на някои типове рак, като този на матката. 

Бюджета на здравното обезпечаване, признат предходната седмица от френския парламент, също така планува гратис разпределяне на незабавни противозачатъчни средства за всички дами, без да е нужно здравно наставление.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР