От 1 май откриват туристическия сезон. Това обяви туристическият министър

...
От 1 май откриват туристическия сезон. Това обяви туристическият министър
Коментари Харесай

Борисов и Николова заявиха туристически сезон от 1 май

От 1 май откриват туристическия сезон . Това разгласи туристическият министър Марияна Николова, която бе в компанията на премиера Бойко Борисов в Смолян.

Идната седмица би трябвало да бъде взето решение от Европейски Съюз за така наречен повсеместен документ за ваксина, посочи тя. Здравният министър проф. Костадин Ангелов посочи, че ще бъдат обезпечени " сигурни зелени коридори " за всички, които желаят да посетят България.

Вариантите туристи от страни отвън Европейски Съюз да почиват у нас са три. Единият е индивидът да е имунизиран, вторият - да е прекарал болестта и да има антитела, третият - да има негативен ПСР тест. " Изберете България - безвредна отмора ", е мотото на този туристически сезон.

" Ваксините в Европейски Съюз би трябвало да се разпределят въз основа на % на популацията на всяка страна членка, а фирмите-производителки да извършват уговорките си ", изясни във " Facebook " министър председателят.

" Това е единственото нещо, за което настояваме. Затова и с още няколко държавни водачи призовахме да се организира полемика за доставката на имунизациите . Ако бъде утвърдена от ЕАЛ, ще договорим количества и от съветската ваксина ".

Той схваща " сътрудниците от Българска социалистическа партия , че са в предизборна акция, само че дано не не помнят, че като част от Европейски Съюз - България следва да съблюдава европейското законодателство за биологичните артикули ".
 Сертификатите на Европейски Съюз ще комбинират данни за имунизация, възобновяване и проби
Сертификатите на Европейски Съюз ще комбинират данни за имунизация, възобновяване и проби

Така се заобикаля дискриминация, " работим по документ, това не е паспорт ", изясни еврокомисар

Разпоредих на министрите на опазването на здравето и на туризма оптимално бързо да се изготви график и правила за протичането на летния туристически сезон ,

" Планираме на 1 май да открием сезона, по този начин ще дадем задоволително време на сектора да се приготви. България е сигурна туристическа дестинация , показахме го и тази зима, когато бяхме една от дребното страни с работещи курорти. Ще осигурим зелени коридори за всички хора, които са предпазени от вируса ".

По думите му, " това значи, че всеки задграничен жител, който е преболедувал COVID-19, имунизиран е, или има негативен PCR тест - ще има безпроблемен достъп до всички красиви кътчета на страната ни - какъвто несъмнено е регионът към Националната астрономическа обсерватория - Рожен ".

Борисов изясни, че обсерваторията в Рожен , която през вчерашния ден означи 40 години от формалното си разкриване, взе участие в план за радио телескоп и ще бъде закупен както апаратът, по този начин и земя до обсерваторията, на която да се разположи.

" Близо 15 хиляди туристи са пристигнали тук през миналата година. Имаме отлични учени и те заслужават да получат поддръжка от страната ", добави той.
 Борисов: И да се обадя на Си Дзинпин и Путин - ЕМА позволява имунизациите
Борисов: И да се обадя на Си Дзинпин и Путин - ЕМА позволява имунизациите

Ваксините като кафето - едното е 4 лева, другото - 15 лева, къде ще пият кафе хората...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР