Освободиха тримата гръцки журналисти, които бяха арестувани след подадена жалба

...
Освободиха тримата гръцки журналисти, които бяха арестувани след подадена жалба
Коментари Харесай

Освободиха задържаните гръцки журналисти

Освободиха тримата гръцки публицисти, които бяха задържани след подадена тъжба от военния министър Панос Каменос по отношение на репортаж отразяващ обстановката в бежанския лагер „Мория“ на остров Лесбос.

Издателят на вестник „Филелефтерос“, Танасис Мавридис, шефът на вестника Панайотис Лампсиас и основният редактор на политически репортаж Катерина Галану бяха отведени пред прокурора, който реши да не повдига обвинявания за гонене. Напротив, Атинската прокуратура прикани за авансово следствие и изследване опцията за осъществено закононарушение „клевета“ против тях.

„Демокрацията има антитела, свободата на словото победи“, съобщи Панайотис Лампсиас, на излизане от полицията и добави, че „демокрация, в която жителите и медиите не могат да подлагат на критика държавното управление, престава да бъде народна власт „.

В същото време политическа стихия провокира хода на министър Панос Каменос против седемте публицисти от вестник „Филелеферос“. Трима от тях прекараха нощта в ареста на полицейския сектор в квартал Екзархия, където дойдоха непринудено, откакто бяха известени за въпросната тъжба подадена от министъра.

След абсурда политическите партии се сплотиха към концепцията, че би трябвало да се отстрани процеса за задържане на публицисти за репортаж в медиите. Призовават държавното управление най-накрая да отстрани този развой, който е анти-свободен акт и има за цел да тероризира и цензурира журналистическите репортажи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР