Освободиха четиримата медици, задържани по подозрение, че са замесени в

...
Освободиха четиримата медици, задържани по подозрение, че са замесени в
Коментари Харесай

Лекарят от Раковски: В този център не се издават и няма да се издават фалшиви сертификати

Освободиха четиримата медици, арестувани по съмнение, че са забъркани в скица за издаване на подправени документи в Асеновград и Раковски. Тримата лекари и един ортодонт бяха арестувани за 24 часа.

По информация на " По света и у нас " не са им повдигнати обвинявания. Те са били разпитани като очевидци, снети са им сравнителни мостри от почерка и подписите. Предстои да бъдат осъществени нужните експертизи.

По схемата с подправените документи към този момент има и други арестувани - това са двама души, които не са медицински лица и по-скоро са имали посредническа роля. Твърде евентуално е в хода на следствието да бъдат задържани и други, забъркани в тази порочна скица. От прокуратурата споделиха за Българска национална телевизия, че разпитите на очевидци не престават и се усилва броят на лицата, които желаят да спомагат на следствието. Пълно подпомагане са оказали и четиримата лекари, които бяха арестувани за 24 часа.



Само няколко часа след освобождението на един от лекарите наш екип беседва с него. Д-р Иван Попов изрично отхвърли в здравното заведение някой да е обвързван с сходна противозаконна процедура.

В медицинския център в Раковски с имунизациите се занимават няколко медицински сестри, двама чиновници на регистратурата и самият шеф на здравното заведение доктор Иван Попов. Именно той е бил арестуван за 24 часа и освободен по-късно.

" Направо бях объркан, пък и да е в чужбина и действително да го няма тук и да се направи действителна ваксина, не можех да намеря пояснение. Два дни и две нощи мисля, стигнах до някакъв извод, има теоретична действителна опция да се получи това нещо, само че дано да си свършат работата проверяващите органи. Сигурен съм, че се издават някъде, само че изрично в този център не са се издавали, не се издават и няма да се издават подправени документи ", сподели доктор Иван Попов шеф на медицинския център в Раковски.



Д-р Попов изясни нараствания брой ваксинирани от разнообразни области с нежеланието на хората да чакат за имунизация в огромните градове, където постоянно има опашки.

" Определено има хора, които са от други обитаеми места и се имунизират тук. Аз пари не желая, касата ми ги заплаща съгласно това, каквото сме вкарали в осведомителния портал ", добави доктор Иван Попов.

Според следствието, за подправените документи се плащало сред 200 и 400 лв.. Повечето документи са издавани на хора, които са в чужбина.



От районната гилдия на лекарския съюз в Пловдив показаха мнение, че подправените " зелени документи " са извънредно рисково събитие, което изкривява действителната картина на пандемията у нас.

" Имам информация за момче, под 30 години, което моли да бъде имунизирано, при вкарване в системата се оказва, че към този момент е в системата и то с две дози, само че той е уплашен за личното си здраве, тъй като майка му и татко му са интубирани и споделя " не гледайте това, аз си платих някъде, с цел да отида на отмора в Гърция ", след което той се разболява и то доста съществено ", разяснява доктор Георги Кръстев, секретар на БЛС-Пловдив.

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР