Освободени са трима членове на УС, включително изпълнителният директор на

...
Освободени са трима членове на УС, включително изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Рокади в Българския спортен тотализатор: Освободиха трима членове на УС

Освободени са трима членове на УС, в това число изпълнителният шеф на БСТ и ръководителят на борда. На тяхно място са назначени нови членове. За изпълнителен шеф на предприятието е избран Георги Тарлеков с изискването да заема длъжността до провеждането на конкурс. Другите двама нови членове са Рада Гьонова и Петър Пейчев.

 

Промяната цели възстановяване на активността на Българския състезателен тотализатор, предприемане на ограничения за оптимизация и асимилиране на опциите, които законът дава за развиване на държавния оператор за увеличение на генерираните доходи и обезпечаване на повече средства за спорт посредством отчисленията от БСТ. Анализите демонстрират, че без значение от доста положителните благоприятни условия за развиване на активността на тотализатора, те не се употребяват пълноценно и дейно.

 

В същото време са открити случаи на голословно освобождение и подмяна на дългогодишни фрагменти. Прилагана е незадоволителна политика по отношение на приходите на заетите в сдружението чиновници, слаб е и вътрешният надзор.

 

Досега настоящият ръб е назначен след бързо извършен конкурс в последните дни на служебното държавно управление, приключил с контракти с освободените лица, от които притеснително са отпаднали клаузи, даващи опция на идващото управление да взема решения за състава на органите за ръководство на предприятието.  

 

Виждането на екипа на ММС е, че управителното тяло на БСТ следва да работи доста по-решително, с ясна визия и цели, ориентирани към реализиране на по-добри резултати и значително по-високи приходи на средствата за спорт. Министър Илиев ще предприеме дейности за значително съкращаване на разноските за заплати на органите за ръководство. Друга значима цел е да се откри заслужено възнаграждение за всички работещи в Българския състезателен тотализатор и по-добри условия за труд.

 

Позицията на ММС е, че в този момент изплащаните хонорари на изпълнителния шеф, са непропорционално и прекалено високи за чиновник в държавно дружество. От новия екип се чакат бързи дейности, повече бистрота и ясна отчетност в работата му. 

 

Назначеният за изпълнителен шеф на БСТ Георги Тарлеков е финансист с дълготраен опит в администрацията, мениджмънта и ръководството на финанси и планове. Придобил е магистърски степени по мениджмънт и маркетинг, банки и финансов бизнес и ръководство на администрацията. Преди да заеме поста е консултант на министър Илиев по финансовите въпроси.

 

Рада Гьонова е чиновник на БСТ повече от 16 години с експертиза в региона на хазарта. По обучение е правист, също по този начин е магистър по стопанско ръководство и по право на Европейския съюз. 

 

Петър Пейчев притежава богат опит в реализация на планове, свързани с аудио-визуални артикули, в това число и на такива, финансирани от европейски стратегии. Бил е шеф на водеща продуцентска компания у нас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР