Освен язовир Студена като основен източник за водоснабдяване на Перник,

...
Освен язовир Студена като основен източник за водоснабдяване на Перник,
Коментари Харесай

Нено Димов разкри, че има голяма загуба на вода в Перник

Освен язовир Студена като главен източник за водоснабдяване на Перник, има издадени 25 позволения за прилагане на други източници на вода. Това съобщи екоминистърът Нено Димов пред Нова телевизия във връзка водния режим в града.

Попитан дали се източва язовирът с месечен график, Димов отговори, че и входната, и изходната информация за водните равнища в него се подава от ВиК сдружението. "Друг огромен проблем е голямата загуба на вода в Перник - 80%. Тя обаче не е единствено в Перник. Месец август подписахме контракт по оперативна стратегия за решение на този проблем. Всички ние плащаме тази вода, която се губи. Осигурили сме значителен финансов запас за решаването на този проблем ", сподели още отрасловият министър.

Що се отнася до решаването на проблемите с водния режим в Перник, той съобщи, че всичко зависи от ВиК сдружението.

Във връзка с настояването на оставката му от еколозите поради нарушение на коритото на река Вит, Димов увери, че почистването на реката е било спряно и е наложена глоба. "Поискали сме план за възобновяване на коритото. Законът не е спазен и са направени съответните наставления ", означи той и добави, че надали ще има наказания от страна на Европейски Съюз. По думите му човек печели изборите с избрана стратегия и когато еколозите завоюват изборите, той ще изиска тяхната оставка.

"НЕК изиска ремонт на техни ВЕЦ-ове в региона на река Въча и сме дали наставление към "Напоителни системи " за размер на водата, който трябваше да бъде подаван, а точно 5 л/сек, а те са пускали по 1,5 л/сек. Необходимото количество вода не е пускано за оводняването ", по този начин екоминистърът изясни огромното количество измряла риба и фрапантното намаляване на водното равнище на реката.

За резултатите от локалните избори той уточни, че кандидатурата на Манолова за кмет на столицата е била "трик сред старите и новите социалисти ". "Има някакво равнене на броя кметове, които Българска социалистическа партия и Вътрешна македонска революционна организация завоюваха на локалните избори. Вътрешна македонска революционна организация си удвоиха общинските съветници ", установи Димов, който е в кабинета от квотата на Вътрешна македонска революционна организация.

"Ясно си пролича единодействието сред някогашните и актуалните комунисти. Имам поради сред Българска социалистическа партия и "Демократична България ", където членуват и зелените комунисти и левите либерали. Тук приказваме за метод на мислене. Фиксирайки се върху избрани тематики, "Демократична България " има искания да съставлява единствената истина, което беше типично за комунизма. Резултатът на Мая Манолова се дължеше на поддръжката на "Демократична България ", а техните районни кметове - на поддръжката на Българска социалистическа партия. Мая Манолова е острие на Българска социалистическа партия, това беше политически трик да се скрие очевидната благосклонност сред новите и старите комунисти ", акцентира министърът на околната среда и водите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР