Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

НАИСТИНА ЛИ " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ " ТРЯБВА ДА Е МИНИМУМ 800 ЛЕВА?
Намирам за безспорна нечиста сделка това, което тръбят застрахователите в медиите – че би трябвало да има повдигане на цените на " Гражданска отговорност " поради тълкувателното решение на Върховен касационен съд за кръга от хора, получаващи обезщетение при гибел на пътя. Ще се дава обезщетение на внуци и братя на починали, когато те потвърдят доста близка връзка със починалите, да вземем за пример, че внукът е живял със починалия си дядо и животът му е бил тясно привързан с него. Никой не може да каже какъв брой желае ще има, какъв брой ще бъдат почетени и какви компенсации ще се присъждат. Това акцентира юристът Деян Николов по горещата тематика за компенсациите при смъртни случаи при произшествия.
Коментар на Actualno.com : Не, не би трябвало!
ПРОКУРАТУРАТА ТЪРСИ 35 ДУШИ, ЗА ДА ПРИКЛЮЧИ С ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС
Военната прокуратура упорства да разпита последните 35 души, потърпевши от Възродителния развой, с цел да завърши следствието, което се точи от 1991 година За тези хора се знае, че са в Турция. Затова до там е пратена четвърта правосъдна поръчка за подпомагане. Предишните три не са дали резултат.
Коментар на Actualno.com : След като не ги е намерила за 27 години...

ЗАСТРАХОВАТЕЛ: 1000 ЛВ. ЗА " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ " НЕ СА ПЛАШИЛО
" Това е и ролята ни – да предупредим политиците и потребителите за това какво може да се случи и какви може да са последствията от смяната в правната среда, която настъпи при нас с тълкувателното решение на Върховен касационен съд. " Това сподели Константин Велев, член на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.
Коментар на Actualno.com : Абе вие нещо май не разбрахте - като не би трябвало да е 800 лв., за какво си мислите, че би трябвало да е 1000?

БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА НСО ЗА СПРЯНА ОТ СЛУЖБАТА ЛИНЕЙКА: КАТО НЯМА ЗВУКОВ СИГНАЛ, НЯМА СПЕШЕН СЛУЧАЙ (ВИДЕО)
" Липсата на звуков сигнал значи, че в колата за спешна помощ няма животозастрашаваща обстановка. Когато един човек е експерт той не може да изхожда от морална позиция. " Това сподели някогашният чиновник на НСО Николай Марков за обстановката, в която кола за спешна помощ изчаква да мине конвой на НСО във Варна.
Коментар на Actualno.com : А когато се случи ти да си в тази кола за спешна помощ и сътрудниците ти решат да я спрат, нека се сетиш какво си приказвал!

БЮДЖЕТЕН СЕРИАЛ 2019, СЕРИЯ " НЗОК " - САНКЦИОНИРАНИ ДЕПУТАТИ, СЕКЦИОТО ДА ПОСКЪПНЕ ДВОЙНО
Най-шокиращото ново предложение, на " Обединени патриоти ", е тъй като към този момент имало доста повече случаи на секцио в България, а в Германия се плащало двойно за секцио.
Коментар на Actualno.com : Ех, в случай че едно време презервативите са били по-познати, кой знае...

АБСУРД В " БОНУС-МАЛУС " - ИЗРЯДНИ ШОФЬОРИ ЩЕ БЪДАТ ТОВАРЕНИ С ПО-ВИСОКА " ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ "
25% по-евтини полици " Гражданска отговорност " за примерните водачи и до 400% по-скъпи за перманентните извършители на пътя - това планува разпоредба за поправяне на базовите цени за " Гражданска отговорност ", която Комисията за финансов контрол (КФН) разгласи за публично разискване.
Коментар на Actualno.com : От подигравка не схващат. Директно казано - отново не схващат. Трябва " млатус "!

ДЪРЖАВАТА НЕ СЧИТА ШАХМАТА ЗА СПОРТ, КОЙТО ДАВА ПОЛЕ ЗА ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ
Шахматът, когато става въпрос за европейски шампионати, не е считан от страната за спорт, в който се демонстрира изявена заложба. Това е доказано от специфичен документ, публикуван от Столична община.
Коментар на Actualno.com : Ето го директното следствие от това Красен Кралев да се направи на забавен. Дори съдът - нашият, не различен, разкри какъв брой му е акълът!

ДЕЛО ЗА ГРАБЕЖ НА КАСЕТОФОН ПРЕСТОЯВА 12 ГОДИНИ В Софийски градски съд
Общият период на дълготрайност на производството е 14 година, 3 месеца и 20 дни и включва времето на осъществяване на досъдебното произвеждане и разглеждането на делото от първоинстанционния и въззивния съд, оповестиха от пресцентъра на Инспектората на Висшия правосъден съвет.
Коментар на Actualno.com : Така, по този начин - скоро касетофонът ще е с антична стойност и тогава какви каузи могат да тръгнат...

БЕЗ ФАКС НЯМА КАК ДА СИГНАЛИЗИРАШ ЗА КОРУПЦИЯ И ОЩЕ ПРИМЕРИ ЗА ПРАВНИ АБСУРДИ
Колко необикновено може да звучи дефиницията за " пътуващ " в Закона за туризма, какво постанова законотворецът да планува към 93 учредения за издаване на подзаконови нормативни актове по Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, и за какво би трябвало обезателно да имате факс, с цел да подадете годен сигнал за корупция? Тези и още правни парадокси за миналата 2017 година бяха осветлени на специфична гала.
Коментар на Actualno.com : То си е казано - четете!

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КФН: САМО НА ПЪРВО ВРЕМЕ " БОНУС-МАЛУС " МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАОБИКОЛЕНА
Ако с автомобила не са осъществявани нарушавания, при подписване на застраховката ще се взема поради класа на притежателя, който не кара. В този случай първоначално системата може да бъде заобиколена.
Коментар на Actualno.com : А на второ време не може ли - айде бе!

ИДЕИТЕ НА Вътрешна македонска революционна организация ЗА БОРБА С ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ - ДА ИМА ЕДИН ЧОВЕК НА САЙТ, КОГОТО ДА СЪДЯТ
" Ние желаеме да има лице зад всеки уебсайт. Всеки може да написа каквото си желае, тъй като това е негово право, само че би трябвало да има лице, което да носи отговорност за погрешно наличие ", изясни депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди.
Коментар на Actualno.com : Нашите хрумвания за битка с подправените политици - да бъдат съдени за несъблюдение на предизборни обещания!

В ПЛЕВЕН МАСОВО ПАРКИРАТ С ПРЕФЕРЕНЦИЯТА НА КАРТА НА ЧОВЕК С УВРЕЖДАНИЯ
Кметът на Плевен Георг Спартански изясни, че трябвало да се разчита да има гражданско общество и че слагали скоби на който могат. Двата екипа, които вършели тази работа, пък били " псувани и бити ", а полицията не желала да прави взаимни инспекции с Центъра за градска подвижност, по думите на Спартански, който видя в нежеланието на Министерство на вътрешните работи неприрязън, тъй като били вдигани персонални коли на служители на реда. " Ако против тях стои служител на реда, надали ще проявят чудеса от смелост за 510 лв. заплата ", заключи Спартански по какъв начин ще се държат от Центъра за градска подвижност в Плевен, щом им се наложи да подвигат кола на служител на реда.
Коментар на Actualno.com : Кмете, ами помагай - навличай жилетката и тръгвай със скобите! Нали заплатата ти не е 510 лв.?

СПОРЕД КРАЛЕВ САМО ДА ПОСТРОИМ ДВА-ТРИ СТАДИОНА И съдебномедицинска експертиза ГОТОВИ ЗА СВЕТОВНОТО Пожарна охрана ФУТБОЛ
Въпреки че звучи екстравагантно, допустимо е. Представете си през 80-те години в случай че някой беше споделил, че българин ще вземе " Златната топка " или че ще вземем орден от Световно състезание по футбол – с тези причини спортният министър Красен Кралев отбрани концепцията България, Гърция, Сърбия и Румъния да аплайват за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година.
Коментар на Actualno.com : И след две-три години България ще е естествена страна. Ех, фантазии...

ДОНЧО АТАНАСОВ: ПРОВЕРКИТЕ НА МАГИСТРАЛИТЕ ЩЕ съдебна експертиза СЛУЧАТ, КОГАТО ЗАКОНИТЕ ПОЗВОЛЯВАТ
" Законът за устройство на територията ясно демонстрира какви са правата и отговорностите на целия капиталов развой по реализирането на ново строителство и ремонтната активност ", добави Атанасов.
Коментар на Actualno.com : А законите за какво не разрешават да е в този момент?

ТЕЛЕВИЗИЯ " АЛМА МАТЕР " ПРИВЛИЧА КАДРИ С КЪСИ ПОЛИ И ОБЕЩАНИЕ ДА СТАНАТ ИЗВЕСТНИ (ВИДЕО)
Как можеш да стане прочут в " най-младата медия в България " т.е. телевизия " Алма матер " или с други думи малкия екран на считаното за най-реномирано висше образователно заведение в България Софийския университет " Св. Климент Охридски "? Оказва се, просто – би трябвало да си жена, да си облякла по-късичка кожена пола, да носиш кафенце на шефа и той да хвърля по един жадно-одобрителен взор към задника ти.
Коментар на Actualno.com : Мъжете стават толкоз онеправдани...

БАЩАТА НА ПОЧИНАЛАТА РЕНАТА: НИКОЙ НЕ НИ ИНФОРМИРА ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЕКСПЕРТИЗАТА
„ Нищо, никой, отникъде!”. Това сподели бащата на Ренета Томова, умрялата родилка от Сливен, в отговор на въпрос на Actualno.com дали фамилията е получило публична информация за аргументите, довели до нещастието.
Коментар на Actualno.com : Нали към този момент минаха два месеца и половина, не е забавно - я какъв брой други мрат, че дори и до малкия екран не стигат!

В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР съдебна експертиза НАГРАДИХА ЗА " ПОСТИГНАТИ РЕЗУЛТАТИ "
Агенцията по вписванията си направи великодушен подарък и то тъкмо за интервала, в който Търговският указател бе срутен и нанесе тежки вреди на бизнеса у нас. Оказва се, че през октомври чиновниците са получили бонуси в размер на 700 000 лева като " спомагателни хонорари за реализирани резултати " през месеците юли, август и септември.
Коментар на Actualno.com : Много ясно - в коя страна регистърът не е работил седмици наред? За " Гинес " си е това, няма по какъв начин без награда!

ОБЯСНЕНИЕ ЗА БОНУСИТЕ В АГЕНЦИЯТА Пожарна охрана ВПИСВАНИЯТА: ОТГОВОРНА Е ФОРМУЛА, ДАВАТ съдебна експертиза ОТ ИКОНОМИСАНО
Ръководителят на всяка организация дефинира вътрешни правила за работа в институцията, като той дефинира заплатите. Обикновено става въпрос за насъбрани средства от икономии, да вземем за пример от болнични листове. Това сподели правосъдният министър Цецка Цачева по абсурда с раздадени
бонуси в Агенцията по вписванията, която дава отговор за работата на Търговския указател.
Коментар на Actualno.com : Математиката е отговорна! Ако формулата беше... x 0, всичко щеше да е наред!
ИМАМЕ ЗАКОН ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ, НО ПРАВИТЕЛСТВОТО Гражданско отделение БЛОКИРА
Законът за ограниченията против изпирането на пари не може да бъде прибавен към момента в България, тъй като Министерският съвет още не е написал устав за използването му. Това излиза наяве от публична позиция на Асоциацията на българските работодатели (АОБР), в която въпросът се слага без заобикалки пред премиера Бойко Борисов, правосъдния министър Цецка Цачева, ръководителя на правната комисия в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Данаил Кирилов и ръководителя на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.
Коментар на Actualno.com : Правилно! Ако не го блокира, ще блокира страната! Защото тя от това живее - тази страна, която всеки ден гледаме главно по тв приемника!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР