Освен Росица Димитрова, сменям и директора на СДВР Калоян Милтенов.

...
Освен Росица Димитрова, сменям и директора на СДВР Калоян Милтенов.
Коментари Харесай

Нов скандал по върховете на властта! МВР министърът срещу Асен Василев: Надявам се на разбиране!

Освен Росица Димитрова, променям и шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов. Искам да изкажа признателност и към двамата. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
Росица Димитрова беше шеф на Главна дирекция „ Гранична полиция “.
По думите му, двамата ще останат част от екипа на Министерство на вътрешните работи. „ Има оферти и съм безапелационен, че те ще одобряват “, съобщи той.
„ Считам, че на тези позиции има други хора, които биха се справили по-добре от тях “, изясни той и даде за образец новия шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.
„ Антон Златанов е извънредно експерт, човек от системата. Той беше буферът сред протестиращи и полиция на 2 септември “, сподели министърът за новия шеф на „ Гранична полиция “. Златанов беше апетитен за виновен за полицейски произволи по време на митингите предходната година.
„ За под колоните той не е бил началник на въпросната интервенция “, съобщи Стоянов. Той беше безапелационен, че инспекцията е открила, че той няма отношение към конфликтите по това време.
„ През последните няколко месеца обстановката на границата е извънредно динамична. През последното денонощие са отблъснато сред 600 и 700 случая на искащи да преминат нелегално българската граница “, уточни министърът.
„ Групите са доста огромни, извънредно нападателни. Миналата година имаме 7 починали чиновници на Министерство на вътрешните работи. Но България не би трябвало да остава сама в тази борба с незаконна миграция “, акцентира той.
Стоянов изрази убеденост, че до края на годината страната ни ще бъде призната в Шенген.
По отношение на митингите на служителите на реда той разяснява: „ По-важното е, че аз съм чул техните претенции изрично стоя зад тези обективни претенции на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Ние като екип направихме своите оферти за бюджета на Министерство на вътрешните работи “.
„ В момента се надявам на схващане от страна на министъра на финансите “, добави той.
Исканията на служителите на реда не са единствено във връзка с месечното заплащане, има и други претенции, свързани с тяхната среда на работа, посочи Стоянов.
Той акцентира, че откакто е дал своя вот цялостно доверие на Любомир Николов за началник на Столична дирекция на вътрешните работи, той му разпорежда отговорността самичък да сортира началниците на районните ръководства.
Към момента не са подхванати дейности за промяна на основния секретар, ревизира се цялостната активност на министерството.
„ Категорично няма да бъде тяхното Министерство на вътрешните работи – на който и да е от политическата система “, приключи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР