Освен много вкусни и сладки, ягодите са и много полезни.

...
Освен много вкусни и сладки, ягодите са и много полезни.
Коментари Харесай

10 добри причини да похапвате ягоди

Освен доста вкусни и сладки, ягодите са и доста потребни. Ето за какво:

1. Ягодите са потребни в случай че имате проблеми с неприятния холестерол. Те съдържат елагова киселина и флавоноиди, които също по този начин се грижат за здравето на сърцето.

2. Ягодите са измежду храните, положителни източници на калий. В 1 ч.ч. ягоди има към 260 мг. калий. Калият оказва помощ за контролиране на кръвното налягане и за събаряне на високо кръвно налягане.

3. Ягодите са вашето пролетно плодово оръжие. Ягодите съдържат биотин, който се грижи за здравето на косата, кожата и ноктите.

4. Заради огромните количества витамин С, ягодите са превъзходен метод да подсилите имунитета си. Освен това огромните количества витамин С вършат ягодите доста потребни за очите. Любопитно: 1 чаша ягоди съдържа 100 мг.витамин С – нужната ни дневна доза.

5. Ягодите, както доста други плодове, са добър източник на фибри и съдържат към 5 гр. фибри в 1 чаша. Затова ягодите се предлагат, в случай че имате проблеми с храносмилането или страдате от запек.

6. Ягодите също по този начин съдържат кверцетин, който има противовъзпалително деяние. Затова се счита, че яденето на ягоди може да помогне за облекчение на признаци като сенна хрема, раздразнение в очите и обриви, провокирани от алергична реакция на организма.

7. Помагам при битката с диабет вид 2. Тук още веднъж значима роля играят фибрите, които забавят абсорбирането на глюкозата в кръвта.

8. В 1 чаша ягоди има единствено към 50 калории. Освен това ягодите съдържат дребни количества натрий и захар и никакви мазнини. В композиция с фибрите, имате съвършения плод за диета.

9. Червеният цвят на ягодите се дължи на антоциани, които оказват помощ за изгарянето на насъбраните мазнини.

10. Ягодите съдържат и фолиева киселина, която се предлага за млади дами, които се пробват да забременеят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР