Освен Франция и Обединеното кралство, които са два от петте

...
Освен Франция и Обединеното кралство, които са два от петте
Коментари Харесай

Малта и Швейцария излизат на голямата сцена в ООН

Освен Франция и Обединеното кралство, които са два от петте непрекъснати членове на съвета с право на несъгласие, в този момент представлявайки Западна Европа, Малта и Швейцария ще поемат водачеството по някои евентуално взривоопасни тематики, написа Euronews.

През идващите няколко години Швейцария ще би трябвало да остави настрани своя неутралитет и да вземе някои противоречащи на традицията ѝ решения, само че швейцарците са намерили своя „ modus operandi ”. Алпийската страна е член на Организация на обединените нации едвам от 2002 година, само че е определила целите си в организацията - поощряване на резистентен мир, отбрана на цивилните, повишение на успеваемостта и справяне с изменението на климата.

" Съветът за сигурност не е страна в спор по смисъла на закона за неутралитета ", споделиха от швейцарското министерство на външните работи в скорошен брифинг, акцентирайки, че Швейцария може да продължи да упражнява в цялостна степен своя неутралитет и в органите на Организация на обединените нации.

Темата по-скоро е вътрешен швейцарски въпрос, а в Съвета за сигурност Швейцария се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР