Освен факта, че има сформиран кабинет, който да отстрани Борисов

...
Освен факта, че има сформиран кабинет, който да отстрани Борисов
Коментари Харесай

Манолова смаза правителството с критика, призна кризите

Освен обстоятелството, че има образуван кабинет, който да в профил Борисов и ГЕРБ от властта, съвсем няма триумфи на властта, които да можем да посочим. И това ръководство към този момент се пропуква и то не на кардинална, а на чисто лобистка основа: корупцията в горския бранш, зърното, форсмажора, избора на шеф на Българска народна банка, правосъдната промяна. Критиката насочи водачът на гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова, представена от fakti.bg.

Това е по този начин поради феодализирането на властта и партийното преодоляването на другите министерства, уточни Манолова в полемиката „ Леви цели с десни ограничения: 100 дни по-късно “ за кабинета на Кирил Петков, проведена от платформата „ Политизирай това “ с водещи Николай Драганов и Мирена Филипова.

„ За 100 дни държавното управление в обществената сфера е 100% неуспех. При ръководството на държавните компании е 100% възпроизвеждане на модела на ГЕРБ и в случай че не сключим нов контракт с Газпром, е 100% гаранция за бедност и сибирски мраз “, безапелационна бе Мая Манолова.

Вярно е, че върху кабинета се стовариха пет рецесии: обществена, икономическа, енергийна, ценова, здравна, както и една война. Но все още рецесиите ръководят властта, а не държавното управление ръководи рецесиите. То просто върви след събитията, установи някогашната омбудсманка.

Критиките си към властта водачът на " Изправи се.БГ " заключи в два огромни казуса: че вместо разграждане модела на ГЕРБ новото ръководство стартира да възпроизвежда и надгражда порочния модел, както и разминаването сред обещанията и дейностите на четворната коалиция.

Според Мая Манолова новото ръководство преповтаря схемите на ГЕРБ с държавните сдружения – „ черни каси “. Тя даде образци за това, измежду които са разплащането на 60 млн. лева от нищожните контракти на " Автомагистрали ", както и ВиК холдингът, който продължава да преразпределя 1 милиарда лева, а ДКК вместо властта да изпълнят обещанието си и да я закрият, я закичиха с нови партийни фрагменти на Нинова.

Вторият сериозен недостатък на властта е разминаването сред обещанията и дейностите на новите ръководещи. Лидерката на " Изправи се.БГ " беше безапелационна, че заблудата за най-социалния бюджет се изпари още преди окончателното му приемане. Инфлацията изцяло „ изяде “ по този начин наречените ограничения за повишение на приходите. Първите „ ударени “ бяха пенсионерите, които макар обещанията през януари получиха по-малко, в сравнение с през декември. Потърпевши бяха и работещите небогати, за които растежа на минималната заплата с 60лв от дълго време е изконсумиран от инфлацията, а четирите партии в обединението не помниха обещанията си да вкарат необлагаем най-малко, което щеше да остави в джобовете на хората с най-ниски приходи най-малко по още 70 лева

Мая Манолова регистрира, че предстоящата борба с монополите се оказа просто агитация. Не спря повишението на цените на мобилните оператори, борбата с коректорските компании беше забравена, а 100% обезщетения за скъпия ток получиха единствено монополните сдружения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР