Освен досега известните заплахи, такива имало и към министъра на

...
Освен досега известните заплахи, такива имало и към министъра на
Коментари Харесай

Червеният пират признал за заплахите, открили и доказателства в телефона му

Освен до момента известните закани, такива имало и към министъра на образованието, съда във Варна, столичен мол, СГП и Агенция " Митници "
Няма подозрения, че точно Илко Захариев, станал прочут като " Червения корсар ", стои зад злонамерените закани към представители на централната и локална власт. Той е направил и признания. Това стана ясно от взаимния брифинг на шефа на Главна дирекция " Национална полиция " Атанас Илков и Владимир Димитров от отдел " Киберпрестъпност " на ГДБОП.

Захариев беше арестуван нощес в региона на Боянските гробища без да оказва опозиция.

Т. нар. Червен корсар е основал десетки имейли, от които е разпратил стотици закани с еднакъв текст. Сред заплашваните бяха съдия Владислава Цариградска, шефът на Национална агенция за приходите, политици и мн. други обществени персони. Към кого да изпраща заканите, преценявал като следял протичащото се в публичния живот, допълни Владимир Димитров. 

От Министерство на вътрешните работи изключват версията арестуваният да е контактувал с лица от престъпния контингент. " Нито има лица от престъпния контингент, с които той е комуникирал, нито има политически колорит. Той е извънредно противообществен, няма лица, с които да контактува. Живеел е самичък, водил е клошарски метод на живот, тъй че всичко това го изключваме ", посочи Илков.

Директорът на Групово дело " Национална полиция " сподели още, че арестуваният демонстрира правила на душевен отклонения и занапред следва да бъде диагностициран.

Експертите от ГДБОП са открили по безапелационен метод, че същото лице е изпращало заканите към вицепремиера Мария Габриел, арбитър Владислава Цариградска, вътрешния министър Калин Стоянов, шефа на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов и други В телефоните на мъжа са открити всички имейли, съвпадащи на 100%.

След задържането му стана ясно още, че мъжът е заплашвал и министъра на образованието Галин Цоков, представители на съда във Варна, столичен мол и СГП. Задържаният е изпратил 20 имейла със закани и до Агенция " Митници ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР