Освен че се появи на брифинга в Министерския съвет на

...
Освен че се появи на брифинга в Министерския съвет на
Коментари Харесай

Защо генералът беше без униформа

Освен че се появи на брифинга в Министерския съвет на Националния действен щаб тази заран, което си беше огромна изненада, шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски сюрпризира и с обстоятелството, че бе без униформа, а с бяла риза и сако. И до момента в който мнозина се чудеха какъв жест е това, министър председателят Бойко Борисов по своя автентичен метод показа обстановката.

На въпрос има ли някаква символика в това, че Мутафчийски е с костюм, Борисов отговори, че било по този начин " тъй като би трябвало да я изпере. " И униформите се перат ", пошегува се Борисов. И описа още, че сутринта в 6.30 се чули. Борисов му споделил " Хайде, очаквам те. " - Оправям се, дал отговор Мутафчийски. " Че кой те скапе ", попитал министър председателят. А шефът на ВМА си бръснел главата, с цел да се появи още веднъж пред медиите.

Борисов увери още, че отвън брифингите всеки ден работи с щаба в Министерския съвет, с цел да спорят по разнообразни ограничения " без събота, без неделя, без възнаграждение до момента в който някои тулупи спят до обяд и след това пишат постове ". Обяви и че един от най-хубавите му другари му написал: " Убихте генерала ".

Отрече да има напрежение в връзките му с Мутафчийски, с който се познавали от 20 година и с който всяка заран от 7 ч. и с доста чувания денем обсъждали обстановката без значение дали има брифинг или не. " Това е натоварен труд, който не е спирал ", описа той. Затова съгласно него е извънредно неточно да се споделя, че щабът е спрял работа.

Мутафчийски сподели, че 2 седмици се разисква методът на обявяване на данните, тъй като съгласно доста от хората този метод насажда боязън, фиксира прекомерно вниманието на обществото, което не е потребно. Молбата в смяната беше персонално наша и това е общоизвестен факт, а не е вест. Ние искахме даже единствено с прессъобщения да даваме данни и по-късно да има уточняващи въпроси към щаба и отрасловите министерства, уточни той.

Борисов увери, че се употребява " цялата палитра от знаещи хора " в тази обстановка като даде образец с това, че ръководителят на разформирования съвещателен съвет доцент Атанас Мангъров през ден му пишел с коментар за ограниченията и препоръки.

" Щабът не е неправителствена организация, това са най-хубавите специалисти...Сиреч употребяваме цялата палитра на знаещи хора. А те не се обичат. Но съм им споделил: желая да слушам и двете страни. Накрая решенията и виновният, в случай че има триумфи, ще бъдем всичките щастливи. Ако имаме загуба, ще е единствено моя ", заключи Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР