Освен че е един от най-авторитетните ни философи, освен че

...
Освен че е един от най-авторитетните ни философи, освен че
Коментари Харесай

Цочо Бояджиев все още търси думата, която да преобърне живота му

Освен че е един от най-авторитетните ни философи, като се изключи че ни е прочут и като фотограф, Цочо Бояджиев към този момент в продължение на половин век се утвърди и като един от малцината качествени и  безспорни български поети. Той някак съумява да съвмести всички тези функции. Всяка книга с лирика на Цочо Бояджиев има своя вътрешен пламък, своя централна точка, която задава нейния смислов звук.  

Стиховете в новата му поетична книга " Ще изговарям единствено гласните " са някак минорни, меланхолични, навяват горест и размисъл за преходността на живота. Сред главните тематики са мимолетността на мига и на живота. 

" Има такива места, от които е невероятно да тръгнеш “, споделя поетът в " Ще бъде минало " и се връща обратно във времето. Но това завръщане сътворява пространствата на поезията му и тогавашно и настоящо са в единение в нея. А бъдещето, както споделя поетът в " Триптих " – " това, което следва, е прикрито под маската и заплаща на венециански скандалджия “. Песъчинките в пясъчния часовник на времето постоянно са повече от живота и времеизмерването е неефикасно. А поетът, съжалявайки за пропуснати мигове, думи, срещи и любови, към момента търси думата, която да преобърне живота му. 

Няколко стихотворения в тази книга са допълнения към стихосбирката на Цочо Бояджиев " Епистолариум " отпреди две години, която беше въодушевена от обособени изречения от адресирани до него писма. 

Чуйте изявлението с Цочо Бояджиев.

Снимка – изд. ДА
По обявата работи: Милена Очипалска
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР