Освен ако няма някакво специално обстоятелство много е вероятно понякога

...
Освен ако няма някакво специално обстоятелство много е вероятно понякога
Коментари Харесай

Грешката, която всички правим у дома! Носи ни много беди

Освен в случай че няма някакво особено събитие доста е евентуално от време на време да ходите с обувки в къщи. Но няколко извършени научни проучвания демонстрират за какво това е много неприятна концепция и аргументите са много брутални.

Въпреки, че някои бактерии са потребни за хората, в случай че в миналото сте имали стомашен вирус ще се сетите, че други въобще не са.

Проучване, направено от Университета в Аризона откри приблизително 421,000 разнообразни бактерии върху обувките, написа lekuvai.bg.
 

Коли форми (обикновено участват в изпражненията), бактериален знак за равнището на хигиената на храната и водата са били открити на 96 % от обувките. В допълнение ешерихия коли  бяха открити върху 27 % от обувките, дружно със седем други типове бактерии, в това число Klebsiella pneumoniae, която може да аргументи зараза на пикочните пътища и Serratia ficaria, която може да аргументи респираторни инфекции.

„ Докато вървим стъпваме върху птичи изпражнения, кучешки изпражнения, бацили от пода в публичните тоалетни, всичките са източници на Ешерихия коли “ споделя Кели Рейнолдс, лекар микробиолог и професор в Университета на Аризона.При извършеното проучване разкрили, че прехвърлянето на бактерии от обувките върху пода в къщи варира с изумителните от 90 % до 99 %.
Д-р Чарлз Герба, микробиолог и професор в Университета на Аризона разяснява, че появяването (96%) на коли форми по външната част на обувките посочва чест контакт с фекален материал, който най-вероятно произлиза от пода на обществени тоалетни или от контакт с фекален материал извън. Проучването също демонстрира, че бактериите могат да бъдат проследени на огромно разстояние от вашия дом, откакто обувките са били нечисти с бактерии.

Трябва да се означи също, че по подовете на публични тоалетни е открито съществуването на към един милиона бактерии на квадратен сантиметър, макар че размерът на тоалетната седалка е към 25 квадратни сантиметра.

От друго изследване на Университетът в Хюстън е установено че върху 39% от тестваните обувки е открита бактерията Clostridium difficile, устойчива на редица антибиотици и заради това действителна опасност за публичното здраве. Тази бактерия от жанр Клостридии може да аргументи голям брой здравословни проблеми, в това число тежка диария.

Друг опасност за дома: Токсини

Друго изследване, направено от университета Бейлър открива, че за хората, които живеят наоколо до асфалтов път, запечатан с каменовъглен катран се покачва рискът от отровен рак, като тези отрови могат да бъдат проследени върху обувките им.
Д-р Рейнолдс разяснява: „ Помислете за дъждовна вода на улицата. Възможно е в нея  да има бензин и химикали и тези, които са върху обувките ви могат да бъдат пренесени в дома ви. “ Въпреки че тя предизвестява за заплахите от другите типове отрови, вие ще би трябвало да бъдете изложени доста пъти в живота си, с цел да се разболеете.

Решението

В изследването на Университета на Аризона, учените разкрили, че изпирането на обувките с перилен препарат в пералната машина понижава съществуването на бактерии с 90%. Допълнително вие също би трябвало да почиствате подовете и килимите в къщи благодарение на дезинфекционни препарати или с парочистачка.

И въпреки всичко с цел да се резервира домът ви чист, специалистите споделят, че е най-добре да се събувате и оставяте обувките си пред вратата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР