Освен ако не сте от късметлиите с двор или s

...
Освен ако не сте от късметлиите с двор или s
Коментари Харесай

Как да се преборим с обездвижването у дома

Освен в случай че не сте от късметлиите с двор или s персонален фитнес вкъщи, евентуално сега не ви доближава придвижване.

В момента множеството от нас се въртим в обаян кръг – с цел да се предпазим от заболяването, си стоим у дома, само че с обездвижването пък отслабваме имунната си система.

Все още може да не го усещаме толкоз осезаемо, само че идващите дни, прекарани седейки на дивана и в леглото, могат да ни се отразят с изнемощялост, липса на тонус, проблеми с концентрацията, неприятно въодушевление и напълняване.

 Как да се преборим с обездвижването вкъщи

Тук е значим миг да отбележим, че се лъжете, в случай че си мислите, че 20-минутните тренировки, които вършиме няколко пъти в седмицата, ще ви спасят. Въпреки че не можем да спорен, че двадесет минути са по-добре от нула минути, голям брой изследвания демонстрират, че те не са задоволително време за тялото ни да задейства обикновено всички процеси.

Тогава по какъв начин да вмъкнем в допълнение интензивност, когато сме затворени у дома?

Според Олга Куриленко, която сега е под домашна карантина, тъй като е инфектирана с вируса, подобаващ метод е да стоим на колене или в клек, когато работим на компютър. Така тялото ни остава напрегнат непрекъснато, до момента в който въпреки всичко можем да си свършим нужната работа.

Същевременно е целесъобразно да се раздвижваме на всеки 20 минути, прекарани в седнало състояние, тъй като след този интервал от време тялото ни изпада в летаргично положение и метаболизмът се забавя.

Вижте повече по тематиката:

Препоръчваме ви да вършиме разтягания допустимо най-често, когато ви чакат голям брой часове на едно място. А в случай че ви е допустимо, два пъти дневно да се раздвижвате по-усилено, като едната подготовка да е лека, може би йога или пилатес, а втората да ви поизпоти.

 Как да се преборим с обездвижването вкъщи

Ако решите да излизате на открито, внимавайте да не го вършиме тук-там, където има доста хора. Излизайте през слънчевите часове на деня, тъй като вирусът не може да издържи на UV-лъчите.

Сега е и съвършен миг да организирате дребен поход в планината със фамилията.

Вижте хрумвания за тренировки вкъщи: 

Любимата подготовка на Оливия Кулпо, която можем да вършим и вкъщи

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР