Островът е признат за територия на САЩ от 1898 година,

...
Островът е признат за територия на САЩ от 1898 година,
Коментари Харесай

Пуерто Рико пак гласува да е 51-вият щат на САЩ

Островът е приет за територия на Съединени американски щати от 1898 година, жителите са американски жители, само че не могат да гласоподават на президентските избори
Пуерто Рико, която е свободно асоциирана страна под ръководството на Съединените щати, ще организира референдум за статута на острова на 3 ноември. Законът за това беше подписан от губернатора на щата Ванда Вакес, заяви РИА Новости. Видео от церемонията по подписването беше оповестено от локалния вестник Nuevo dia.

На жителите ще бъде заложен един въпрос - " Трябва ли Пуерто Рико да бъде неотложно признат в състава на Съединените щати. "

" Референдумът, който ще се организира дружно с избора на губернатор на 3 ноември, не планува, че Съединени американски щати би трябвало да одобряват резултатите от вота ", отбелязва изданието. Решението би трябвало да бъде взето от Конгреса на Съединени американски щати. Още през 2018 година непрекъснатият представител на Пуерто Рико към Конгреса на Съединени американски щати внесе законопроект, признаващ Пуерто Рико като американски щат до 2021 година

Това не е първият път, когато жителите на Пуерто Рико дефинират политическия статус на острова на референдум. Последният път те гласоподаваха за присъединение към Съединени американски щати като 51-и щат през 2017 година. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати обаче не поддържа провеждането на гласоподаване в Конгреса.

Пуерто Рико е приет за територия на Съединени американски щати от 1898 година. Жителите на щата са жители на Съединени американски щати, само че те не могат да гласоподават на президентските избори и имат единствено един представител с лимитирани права на глас в Конгреса на Съединени американски щати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР