Остров Вангероге в Северно море е популярен курорт в Германия.

...
Остров Вангероге в Северно море е популярен курорт в Германия.
Коментари Харесай

Вангероге: живописен остров спешно търси машинисти

Остров Вангероге в Северно море е известен курорт в Германия. Той не може да се оплаче от неналичието на турсти, само че страда от неналичието на фрагменти: към този момент от много време по този начин и не могат да се намерят машинисти за локалната теснолинейка, чието трасе е с дължина четири километра.

Островът без коли

Както написа районният вестник " Нордвест цайтунг ", неналичието на машинисти на живописния остров към този момент се е трансформирала в сериозна спънка за спазването на разписанието на влаковете и затруднява придвижването сред пристанището и центъра на локалния морски курорт. Всяка година Вангероге посреща към 150 000 гости, общото количество нощувки надвишава 900 000. А локалните поданици са едвам към 1000.

Вангероге е един от немските острови, на които съвсем няма автомобилно придвижване, по тази причина теснолинейката играе толкоз значима роля. Ползването на коли е позволено единствено на специфичните служби - на незабавна помощ, на пожарната и на морските спасители. Островът има и малко летище, през което годишно минават към 90 000 пасажери.

От пристанището до центъра на острова естествено може да се стигне и пешком, като за багажа се употребява количка, само че този метод на напредване не е за всеки, а и климатичните условия не са без значение.

Част от трасето на теснолинейката минава по дигаСнимка: Wolfram Steinberg/dpa/picture alliance

Освен това пътуването с теснолинейката, пусната в употреба през 1897-а година, от дълго време се е трансформирало в една от локалните атракции. То трае единствено 15 минути със скорост 20 км/час, само че разрешава на пасажерите да се полюбуват на близките пейзажи.

Островът може да е хубав, само че е безценен

Трасето се обслужва от четири локомотива, които са създадени през 1990-те години и имат мощ сред 180 и 280 конски сили. Обичайно композициите включват седем вагона, а могат да се прибавят и товарни платформи. Ежедневно с теснолинейката в двете направления пътуват към 1500 души.

Теснолинейката във Вангероге е единствената в Германия, която не е благосъстоятелност на частна компания, а на немските железници Deutsche Bahn. На щат в компанията има над 36 000 машинисти, само че попълването на свободните места на острова се оказва мъчно - работата там не би трябвало да бъде просто работа, а предопределение.

Вангероге от дълго време е магнит за туриститеСнимка: arkivi/picture alliance

Железниците интензивно търсят машинисти за Вангероге в обществените мрежи, обещавайки на претендентите работа в една от най-красивите местности в Германия. " Делникът ви ще минава измежду живописните пейзажи на острова и това сигурно ще ви въодушевява ", твърдят от компанията. От мненията обаче се вижда, че някои са отблъснати от прекомерно високите цени на острова, други към този момент не са на възраст да стартират нещо ново, а трети се чудят дали ще съумеят да си наемат жилище на Вангероге. От DB им подсигуряват всевъзможен тип подпомагане.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР