Острието на ГЕРБ Делян Добрев подаде ръка на две партии,

...
Острието на ГЕРБ Делян Добрев подаде ръка на две партии,
Коментари Харесай

Изненада от Делян Добрев. Подаде ръка за кабинет на две партии

Острието на ГЕРБ Делян Добрев подаде ръка на две партии, предлагайки ръководство.

" Ние ще предложим на партиите в Народното събрание, които са с евроатлантическа ориентировка, да съставим дружно кабинет. Едната партия, която сигурно можем да изключим, е " Възраждане ", тъй като те декларират, че са срещу еврото ", сподели пред бТВ Делян Добрев от ГЕРБ.
-->
Според него след изборите би трябвало да се търси болшинство за държавно управление с мандат най-малко от една година и в случай че няма болшинство за такова, то " по-добре да се върви на нови избори, тъй като държавно управление на малцинството е несериозно в тази обстановка ".

" Броим " Продължаваме промяната " в евроатлантическите обединения, само че не знам кого от тях да употребяваме в последващо държавно управление. Тяхното присъединяване няма да е изключително значимо в тези диалози, тъй като чакам да бъдат четвърта политическа мощ. Движение за права и свободи е евроатлантическа партия. И с тях ще беседваме, и с " Демократична България " ще беседваме. Всъщност вярата ни е в " Демократична България ". Или най-малко моята ", акцентира представителят на ГЕРБ.

По думите му " ИТН " също е евроатлантическа партия, само че не се нае да предвижда дали групировката на Слави Трифонов ще влезе в Народното събрание.

Добрев добави, че е значимо необятно съдружно държавно управление, което да включва няколко евроатлантически обединения.

От " Демократична България ", а и от " Продължаваме промяната ", към този момент неведнъж обявиха, че за тях не е допустима коалиция с ГЕРБ, същото показаха преди дни и от Има Такъв Народ.

На събранието на ГЕРБ С Манфред Вечер персонално водачът на ГЕРБ Бойко Борисов видя четворна управническа коалиция - с Демократична България и Държавно стопанско предприятие. Четвъртата партия не бе посочена от него и мотиви хипотези дали има поради Политическа партия или съдружната на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Малко по-късно обаче Томислав Дончев изключи Движение за права и свободи от опциите за коалиция на ГЕРБ. Сега Делян Добрев заложи на Движението като сигурен и мечтан сътрудник в бъдещо ръководство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР