Остра критика към кабинета и партньорите на ИТН от управляващата

...
Остра критика към кабинета и партньорите на ИТН от управляващата
Коментари Харесай

Балабанов проговори за черните лебеди и лъжите във властта

Остра рецензия към кабинета и сътрудниците на Има Такъв Народ от ръководещата коалиция насочи депутатът Станислав Балабанов („ ИТН ”).

Антикризисните ограничения бяха показани на мрачно, разбрахме за тях от медиите, разяснява Балабанов пред bTV. И съобщи: „ Тези черни лебеди, които ни застигнаха, усложниха обстановката. Който и да е на власт, щеше да бъде застигнат от тези проблеми ”.

Според него и антикризисните ограничения са били плод на бързане и спешен ПР. По думите му „ Продължаваме промяната ” не се вслушват в предложенията на Има Такъв Народ и " вършат каквото си желаят ".

По тематиката Северна Македония Балабанов разяснява, че са се удостоверили съмненията на неговата партия за задължения на премиера Кирил Петков по отношение на РСМ. Според депутата няма никакъв смисъл от привикване на КСНС, тъй като на предходното си съвещание той е удостоверил българската позиция за Северна Македония и в нея няма смяна от този момент.

Петков е обезпокоен, тъй като неговият външнополитически екип и той самият първоначално са поемали обещания, без да питат и да се преценяват с общата позиция. Надявам се той да ревизира тези си позиции, само че не съм доста сигурен, разяснява Балабанов.

Кабинетът се държи като пенкилер, сподели още националният представител.

" Не може да обявяваш изрично и да си сигурен за цената на втечнения газ от Съединени американски щати и че той ще е по-евтин от този на „ Газпром ", продължи Балабанов.

Според него в случай че нещо не е написано и не е забелязано черно на бяло, " не може да се приказва в народен ефир с такава сигурност ".

„ Ако нещо в Америка коства 2 лева и би трябвало да го прекараш през океана, с цел да пристигна в България, след което да го преработиш, с цел да стигне до крайния консуматор - разумно е тази цена да се промени, тъй че не би трябвало да се приказва авансово. Много обнадеждаващо хвърлена беше тезата, че газът, който идва от Америка, сигурно ще е по-евтин от този на „ Газпром “. Няма крайна експертиза по тематиката и не може по този начин да се изхвърляме “, добави Балабанов.

Постът на Слави Трифонов прочувствено натъжи Политическа партия и ги накара да бълват редица неистини, като стартираме от господин Лорер и приключим с господин Минчев, който сподели, че не сме били на нито един съдружен съвет. Това беше неистина. Ако господин Минчев приема държанието си за обикновено, значи се е объркал ”, акцентира Балабанов.

Балабанов повдигна и тематиката за решетките в Народно събрание и разясни, че съгласно него отговорност за тяхното слагане би трябвало да се търси от ръководителят на Народното събрание.

Оказа се, че решетките са противозаконни и би трябвало да бъдат отстранени. Вчера ръководителят на Народно събрание разгласи, че решението за слагането им е взето от основния секретар на Народното събрание. 

Попитан ще я бъде ли обединението, Балабанов съобщи, че до момента в който съдружното съглашение не е нарушено, разумно е обединението да я бъде.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР