Оставката на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на

...
Оставката на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на
Коментари Харесай

Петиция иска оставката на шефа на БАБХ заради умъртвяването на над 100 диви птици

Оставката на изпълнителния шеф на Българската организация по сигурност на храните доктор Дамян Илиев поради изземането и умъртвяването на повече от 100 диви птици от столичния зоопарк изиска интернационалната неправителствена организация " Четири лапи ". Те откриха и петиция с искане за оставката на доктор Илиев. Към него досега са се включили над 3 000 души.

От случая минаха повече от две седмици, в които нямаше изказване на доктор Илиев. Без отговор остават и 12-те въпроса, сложени от " Четири лапи ":

1. При състояние, че птиците са импорт от страна в Европейски Съюз, за която БАБХ твърди, че има данни за птичи грип, за какво животните не са били умъртвени от чиновници на БАБХ още във Видин, а са изпратени чак до София, евентуално разнасяйки болестта из огромна част от страната?

2. Защо от БАБХ отхвърлят да признаят столичния зоопарк за избавителен център, въпреки той да е разгласен за подобен със заповед на Министъра на околната среда и водите още през 2012 година?

3. В Зоологическа градина - София от години постоянно се настаняват под карантина импортирани контрабандно птици с необоснован генезис. Каква процедура са ползвали до момента от БАБХ в тези случаи и за какво тъкмо в този момент организацията реши да изземе и умъртви птици, настанени с решение на различен способен орган - Регионална работа за околна среда и води - Монтана?
4. Защо при изземането на птиците от Зоологическа градина - София чиновниците на БАБХ не са подписали приемо-предавателни протоколи?
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР