Оставката е най-добрият залог за добросъвестна работа - всички да

...
Оставката е най-добрият залог за добросъвестна работа - всички да
Коментари Харесай

Кирилов: Оставката отвътре ми дойде

Оставката е най-хубавият залог за добросъвестна работа - всички да знаят, че правосъдният министър може да си отиде във всеки един миг. Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на правораздаването Данаил Кирилов, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. 

На въпрос по какъв начин му е пристигнала концепцията да съобщи, че ще си подаде оставката, в случай че не падне мониторинговият отчет за България до края на мандата на тази Европейска комисия, Кирилов уточни: „ Отвътре ми пристигна “. 

Той напомни, че и като регионален шеф на София си е подал оставката, и като общински консултант от ГЕРБ - също. 

„ Смятам, че това е
залог за добросъвестна работа. Всички да поминък, че нямат проблем с правосъдният министър и той може да си отиде във всеки един миг - или най-късно през октомври месец “, разяснява Кирилов. 

Към момента 12 арестувани лица са сложени под електронно наблюдаване, от 1 юли би трябвало да станат 250. Това сподели министърът на правораздаването по време на парламентарния надзор в отговор на въпрос по отношение на осъществяването на план " Модернизиране на пенитенциарната система в България ". 

„ Системата за електронно наблюдаване на правонарушители е въведена в употреба от 24 април 2019 година Към сегашния миг под електронно наблюдаване да сложени 12 лица – 10 с наложени ограничавания в свободното предвижване и двама с наложени ограничения „ наложителна регистрация по сегашен адрес “, изясни Кирилов. Той уточни, че през първата година от употребата на системата за електронно наблюдаване се поставят старания да се доближи оптималният брой от правонарушители, сложени под електронно наблюдаване. 

Правосъдният министър изясни, че електронното наблюдаване е в тестов интервал. 

„ Смятам, че от 1 юли ще можем дейно на 250 лица да се приложи този прийом на наблюдаване “, сподели още Кирилов. 

„ С моя заповед е създадена и утвърдена тактика за развиването на пенитенциарната система в България за интервала до 2025 година “, съобщи Кирилов. 

Той посочи, че в правенето на тактиката са взети поради вътрешни и интернационалните актове и стандарти в региона на налагането на санкции.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР