Оставка няма да подавам. Неприятностите в БСП са вследствие на

...
Оставка няма да подавам. Неприятностите в БСП са вследствие на
Коментари Харесай

Нинова: Няма да подавам оставка

„ Оставка няма да депозирам. Неприятностите в Българска социалистическа партия са в резултат на смяната, която започнахме преди 3 години. Промяната, която ограничи мандатите на народните представители. Избрахме ръководителят да бъде избиран директно от всички членове на партията, а не от избран кръг в Българска социалистическа партия. Ограничихме ръководителя с два мандата. Целият този развой на смяна и на обновяване с нови лица докара до тези вътрешнопартийни паники в Българска социалистическа партия ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в студиото на „ Здравей, България ”.

В неделя се събра Пленумът на Националния съвет на Българска социалистическа партия, на който бяха обсъдени резултатите от локалните избори. Преди дни обаче група социалисти разпространиха различен сериозен разбор, в който ясно се декларира, че Нинова би трябвало да подаде оставка. Негов създател е Чавдар Георгиев - член на Националния съвет, а посочената причина - неуспех на локалния избор, след който Българска социалистическа партия отсъствала от ръководството на общините в половин България.

„ Не отхвърлям лидерския въпрос като извънредно значим, защото точно той беше подложен в писмото, в различния отчет, като единствения метод за разрешаване на всички проблеми в партията. В него бяха изредени оценки, проблеми и така нататък и най-после се споделя, че всичко това може да бъде решено, в случай че сменим Корнелия Нинова. Следователно на някого в главата стои лидерският въпрос и всички въпроси вътре в партията могат да бъдат решени, единствено в случай че ме няма мен ”, уточни още тя.

„ Тези 50 индивида, които ми желаеха оставката се оказаха 21. Оказа се, че вътре има имена на сътрудници, чиито имена са употребени, а те не занят за това. Т.е. това е подправена вест ”, сподели още Нинова.

Относно това по какъв начин могат да се срещнат полярните отзиви за оценка на резултатите от изборите, Нинова разяснява: „ Това е спор на върха на Българска социалистическа партия сред групи хора в Националния съвет. Истинското решение е в партията. Членовете на партията ще кажат по какъв начин правят оценка резултата и как правят оценка управлението от 1-ви декември до март месец, когато е отчетно-изборната акция в Българска социалистическа партия. Истинското решение е в партийните структури, не при нас, горе на върха ”.

Запитана дали е съгласна с думите на Сергий Станишев, че с ръководител като Корнелия Нинова Българска социалистическа партия не може да завоюва парламентарните избори, тя отговори: „ С гадание не се занимавам. Това, дали ще спечелим изборите или не е някакво предсказване. От нас зависи дали ще продължим смяната, с цел да убедим хората ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР