Остават в ареста задържаните за 27.200 кг марихуана в хасковското

...
Остават в ареста задържаните за 27.200 кг марихуана в хасковското
Коментари Харесай

Задържаните с 27 кг дрога в Клокотница остават в ареста 

Остават в ареста арестуваните за 27.200 кг марихуана в хасковското село Клокотница Стойчо Бонев на 44г., прочут като Малката Тока и 49-годишният Николай Колев. Това реши през днешния ден Окръжен съд-Хасково, като почете настояването на прокуратурата да им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Двамата са упрекнати за подготвян трафик на опиата, предотвратен от ГДБОП. Операцията по задържането им е осъществена под управлението на Окръжна прокуратура-Хасково на 11 март с присъединяване на чиновници от отдел „ Наркотици “ при ГДБОП и сътрудниците им от бранш БОП-Хасково.

Задържани са пред автосервиз в Клокотница, употребен от тях. При претършуване в ремонтните пространства антимафиотите намерили и иззели 24 вакумирани пакета със суха тревиста маса, която при теста реагирала на марихуана. По предварителни данни е на стойност 544 000 лв.. Последвали са претърсвания в транспортно средство и в жилищата на мъжете.

Пред съда през днешния ден Стойчо Малката Тока отхвърли да има нещо общо със случая и съобщи, че в никакъв случай не се е занимавал с опиати. Според проверяващите обаче, при преместване на чувалите, в които се допуска да е била дрогата, той изключил камерите в автосервиза, формален собственик на който била жена му.

Николай Колев през 2015г. е бил осъждан за разпространяване на опиати, като тогава е получил 3 години условно с 5-годишен изпитателен период.

Окръжен съд-Хасково реши да ги остави в ареста поради съществуването на обосновано съмнение, че са направили закононарушението, за което са упрекнати и риска да се укрият или извършат ново. Ако виновността им бъде потвърдена, плануваното наказване е от 15 до 20 години затвор и санкция от 200 000 лева до 300 000 лева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР