„Остават девет дни до промяната - промяна, която трябва да

...
„Остават девет дни до промяната - промяна, която трябва да
Коментари Харесай

Георги Свиленски: След овладяването на здравната, трябва да се овладее и икономическата криза

„ Остават девет дни до смяната - смяна, която би трябвало да подсигурява държавността, демокрацията и справедливостта, смяна, която би трябвало да подсигурява образована и здрава нация, работеща и съвременна стопанска система. Приоритетите, които ще изпълняваме, са точно в тази посока. “ Тези поръчки направи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ и ръководител на Предизборния щаб Георги Свиленски по време на избирателен спор в ефира на БТВ. Към целите на левицата той добави развалянето на концесиите на Летище София, на българските плажове, повреждане на всички концесии, ограбващи българския народен интерес, приемане на нов закон за придвижване по пътищата, който да подсигурява сигурността на жителите.

По думите му ГЕРБ ръководи България 10 години и за този интервал са имали късмет да трансформират здравната система. „ Те направиха по този начин, че българските лечебни заведения да нямат лекари, да нямат медицински сестри и санитари. Болните да няма къде да бъдат признати и да умират по стълбите на лечебните заведения. Управляващите би трябвало да поемат тази отговорност “, безапелационен бе социалистът.

Той напомни предложенията на левицата за внасяне на спомагателни ваксини като съветска и китайска като съобщи „ За страдание ГЕРБ не желаят българското население да получи съответна имунизация. Най-добрата ваксина е поставената ваксина, само че какъв брой % от българските жители са имунизирани “, попита националният представител от левицата.

Според Георги Свиленски най-важното след преодоляването на здравната рецесия, е стопанската система. „ Няма по какъв начин в страна, в която корупцията е държавна политика, страна, която е преди всичко по корупция, по беднотия, по неспазване на закони и нарушение на Конституцията, и в която не се зачитат институциите и Народното събрание, да чакаме задгранични вложения “, изрично съобщи той. Затова от Българска социалистическа партия желаят работеща стопанска система, която да основава приходи и работни места, а българските жители да бъдат почтени жители на Европа.

Във връзка с данъчната политика на Българска социалистическа партия, Георги Свиленски изясни, че левицата гласи на 3 600 000 българи да не им бъдат повишавани налозите, а с помощта на въвеждане на прогресивно данъчно облагане по-богатите да би трябвало да заплащат малко повече от елементарните хора. „ Има планувано преизчисляване на пенсиите, обезпечаване на младите фамилии и на децата, стимулиране на ходенето на учебно заведение с безвъзмездни учебници до 12 клас “, добави още той.

„ Най-краткият път към корупцията е през ръководството на ГЕРБ - без страна, през джипката, с държавни пари. Премиерът не е идвал в Народното събрание от година и половина “, напомни социалистът.

Левицата съобщи желание да ръководи обединена към политики, към субекти, които почитат Народното събрание, Конституцията, законите и държавността.

Георги Свиленски се обърна към българските жители с думите: „ На 4-ти април е вашата опция да измененията ръководството на страната, да създадем България почтено и заслужено място за живеене, където се съблюдават законите. Правителството да работи с грижа за хората, а не за министър-председателя. “

Вижте новината на формалния уебсайт на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР