Остават броени дни до Коледа. В много български домове времето

...
Остават броени дни до Коледа. В много български домове времето
Коментари Харесай

Ефективна диета по дни ще ни помогне да отслабнем до Коледа

Остават броени дни до Коледа. В доста български домове времето е запълнено с мерки. Някои хора се отхвърлят да вземем за пример от сладкиши или други деликатеси за да смъкват килограми, тъй като са наясно, че предстоят съществени трапези и щедро количество храни и питиета.

Тук идва въпросът: какво да изключим от менюто, с цел да се отървем от 2-3 кг по здравословен и ефикасен метод? Ето решенията:

Диета " съобразена " с потребностите на организма

Диетата по дни, както всяка друга, би трябвало да бъде „ съобразена “ с самостоятелните потребности на организма. Тя би трябвало да бъде приспособена към възрастта, здравето и физическата интензивност. Има обаче привички, които могат да бъдат потребни на съвсем всеки човек. Какви диетични правила си коства да запомните по време на диетата по дни?

 диета

Проблемът с наднорменото тегло и затлъстяването през днешния ден е голям. В обществото има доста хора, които се хранят погрешно и неприятно. Те не имат вяра, когато чуят, че анемията визира даже и цялостните. Винаги си коства да се грижите за включването на артикули с висока хранителна стойност в менюто ви. Това обаче е изключително значимо, когато желаеме да ограничим размера на одобряваните ястия и дневната калоричност. Тъй като ядем една, а не две филийки самун или едно вместо две яйца - качеството им би трябвало да е допустимо най-високо.

Сред продуктите, които могат да се класифицират като мощно хранителни са: зеленчуци, плодове (по това време на годината също мариновани и замразени), пълнозърнести артикули (хляб, тестени изделия), едрозърнест ориз, естествен ориз (нерафиниран на фибри), чист, неподсладени люспи - за предпочитане овесени ядки, яйца. 

 диета

Закуската е най-хубавото начало на деня

Няма изключения от това предписание. Препоръчително е храненето да става на дребни порции, разграничени на 4-5 хранения, които се ядат на всеки 3-4 часа. Този жанр на хранене предотвратява похапванията сред главните хранения, спомага за поддържането на естествени равнища на кръвната захар и вярното телесно тегло.
Най-важното хранене, което няма да изненада никого, е закуската - яде се до час след ставане от сън. Защо е толкоз значимо?
Тялото се нуждае от сила, с цел да стартира новия ден. В човешкото тяло това е мастна тъкан. Пропускането на закуската слага началото на циничен кръг на струпване на запаси, т.е. струпване на телесни мазнини. От първата порция, която изядем, тя ще трансферира сила в хранилището и едвам по-късно ще послужи за настоящите потребности.

 диета

Ограничете захарта

Както е известно, продуктите, които съдържат обилни количества елементарни захари, водят до бързо напълняване. Има и другата страна на монетата. Ако ограничим потреблението им бързо ще усетим, че панталоните и другите облекла към този момент не са ни тесни.

Какво да изключим от декемврийското меню преди Коледа?

Сладкиши, домашно приготвени торти и десерти (също и подсладени с мед - по-здравословни са, само че доста калорични), сладки газирани питиета и енергийни питиета. Те са същински бомби с празни калории.

Премахнете от менюто си мъчно смилаемите артикули

Какво още може да помогне за предколедното намаляване с няколко кг? Това е понижаване или унищожаване на тежки храни от диетата. Месото, с акцент върху аленото и пърженото месо, както и кнедли и картофени палачинки, които са известни в нашата кухня, остават по-дълго в храносмилателния тракт. Те са калорични и ненужни, изключително когато мислим за намаляване.

Нулева нездравословна храна и бързо хранене

Нездравословните артикули и бързото хранене способстват освен за разрушаването на здравето, само че и на фигурата ни. Съдържащите се в тях химически хранителни добавки и трансмазнини, съчетани със сол, ни карат да се усещаме сити доста по-късно, в сравнение с когато одобряваме по този начин наречената " естествена храна ".

Комбинацията от мазнини и сол нарушава центъра на глада и засищането. Нездравословната храна и бързата храна са съвсем изцяло лишени от фибри, които посредством запълване на стомаха предотвратяват преяждането. Консумацията на няколко чипса или дребна порция пържени картофи имат ниска хранителна стойност, само че доста висока калоричност. Като ги премахнете от менюто си, бързо ще забележите загуба на тегло.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР