Остават броени часове до началото на най-обичаният хипи празник у

...
Остават броени часове до началото на най-обичаният хипи празник у
Коментари Харесай

Броени часове до Джулая! Ето къде и с кого може да го посрещнете довечера

Остават броени часове до началото на най-обичаният хипи празник у нас, чиято кулминационна точка по традиция постоянно приключва с посрещането на първите слънчеви лъчи на юли на брега на морето под звуците на паметната ария на Uriah Heep " July Morning ". „ Джулая “, както го назоваваме още, е празник, който няма аналог по света. Заражда се във Варна през 1980 година, като израз на респект към международното хипи придвижване от 60-те. Може би позакъсняла, хипарска и прикрита от властта, тази самодейност на група младежи последователно се трансформира във вдъхновяваща традиция, отдадена на свободния дух и правото на всяко човешко създание да пази спокойно, само че до дъно справедливостта, човешкото достолепие и правото на избор.

Оттогава до през днешния ден на всеки 30 юни против 1 юли огромни компании от млади и остарели се събират на българското крайбрежие на Черно море в очакване на изгрева на слънцето.

Ако към момента се чудите къде да посрещнете „ Джулая “, woman.bg ви сервира няколко страхотни други възможности – повече или по-малко обичайни, където на фона на жива музика и незабравими страсти можете да се забавлявате на макс и да приветствате утринните зари на първото юлско слънце.

С „ Ахат” и още доста банди на Камен бряг
На обичайното от години място за посрещане на изгрева за настроението на посетителите му ще се грижат рок бандите Ахат, Scarlet Aura, Анекдот от Русе, The Lefties от Шумен, PLEASURE от Добрич. Ще има и посетители от Румъния - бандата SCARLET AURA. С

" Легендите " край Шабла
" Легендите " ще забият на къмпинг " Добруджа ".

В Bedroom Beach в Несебър
Преживейте една същинска трансформация на територията на Bedroom Beach на 30.06 (петък). Потопете се в провокациите на нощта със C Fusion, DJ Димо&Вера Русо Live vocal и се отдайте на заниманието, подсилено от авангардните тематични пърформанси на Bedroom Ladies.

С хип-хоп празненство на Каваци
Джулая ще посрещат и в клуб " Алкохол " на " Каваци " с хип-хоп празненство, на което ще чуем Григовор/Гена/Жлъч.

Solar Morning в София
Феновете на електронната музика могат да посрещнат Джулая на Solar Morning в София. Фестивалът показва топ имена от международната сцена като Guy J, Guy Mantzur, Hernan Cattaneo, Danny Howells и Liubo Ursiny. Събитието, проведено от Yalta, ще се организира в парка до летище София.

С Миленита и още доста други на централния плаж в Бургас
Миленита, Yavi, Brums'n'noises, Slang и още доста с вход свободен на централния плаж. Начален час 19 часа.

С Джон Лоутън и Б.Т.Р. в Тутракан
За втора поредна година градът посреща Джулая в компанията на легендата на Юрая Джон Лоутън. За настроението ще се грижат десетина групи, а най-после на сцената, както постоянно, ще излязат момчетата от Б.Т.Р. и вокалистът на емблематичната група от 60-те Uriah Heep.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР