Остават блокирани всички подходи към общинския център Царево, като пътят

...
Остават блокирани всички подходи към общинския център Царево, като пътят
Коментари Харесай

Дъждът в Царево спря, издирват трима души frognews.bg

Остават блокирани всички подходи към общинския център Царево, като пътят е затворен след град Приморско. Преди час е отворен за придвижване единствено пътя Царево - Лозенец.

Под вода са къмпингите " Арапя " и " Оазис ", както и странджанското село Кости. Коли и каравани са отнесени в морето. Кметът на Царево Георги Лапчев заяви, че има непотвърдена информация за изчезнали. Информацията потвърдиха от Кризисния щаб към Община Бургас.

 

Без ток са доста от селищата край морето, които се намират на територията на община Царево. Обявено е бедствено състояние. Все още е мъчно екипите на електроразпределителното сдружение да влезе в Синеморец Селото остава откъснато поради пътя, който е залят от река Велека.

 

До нормализиране на обстановката от община Царево приканват хората да не напущат домовете си.

От полицията поучават да не се потегля на път от Бургас към Южното Черноморие поради изобилните превалявания и наводнения.

 

Предприети са дейности за източване на язовир Хаджи Яне и непрестанно наблюдаване на язовир Потурнашки. Към момента няма заплаха от повреда на язовирните стени, стана ясно след съвещанието на Кризисния щаб. 

 

Предприема се организация с високопроходима техника да се транспортират децата, които живеят в кв. Василико от ДГ Ален Мак до домовете им. Напълно откъснати, поради разрушени мостове са гр. Ахтопол, с. Варвара, с. Синеморец, с. Резово.

 

Две свлачища блокират пътя Царево - Малко Търново. Едното се намира на разклона за Визица и Граматиково.

 

В 18 часа ще се организира Кризисен щаб с премиера на Република България акад. Николай Денков, който отива на място.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР