Оставам едни от кандидатите за управител на БНБ. Имах разговор

...
Оставам едни от кандидатите за управител на БНБ. Имах разговор
Коментари Харесай

Каримански каза истината за БНБ. Решението му

„ Оставам едни от претендентите за шеф на Българска народна банка. Имах диалог с управлението на „ ИТН " и те са твърдо решени да ме предлагат ”. Това съобщи ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански.

„ През миналата седмица при мен стигаха най-малко по 5 разнообразни канала разнообразни специалисти и съветници, които се опитваха да ме убеждават, по един или различен метод, да не бъда номиниран или да се откажа. Смятат, че е по-добре обединението или по-специално един от сътрудниците в обединението да номинира претендента си ”, сподели още той.

По думите му той не знае дали е обсъждан съответен претендент.

„ Може би от всяка една от партиите може да желаят да повдигнат подобен претендент и аз поздравявам това. В тези диалози през миналата седмица ми споделяха „ Спокойно, има и други значими постове ”. Аз не се боря за пост. Никога не съм се борил за такива. За мен е значимо да се способства с нещо в това по какъв начин една централна банка може да бъде в действителност и осъвременена, и виновна за тези доста въпроси, които стоят пред нея ”, добави Каримански.

„ Очаквам, че инфлацията за цялата 2022 година у нас ще бъде най-малко към 8,5% ”, съобщи още ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание.

„ Не би трябвало да стигаме до спешни обстановки, а да знаем по какъв начин да управляваме рисковете ”, безапелационен бе Любомир Каримански.

Запитан за това дали е допустимо да има таван за главните хранителни артикули у нас, той отговори: „ Важно е какви ограничения ще предприеме държавното управление. Смятам, че цените не би трябвало да се ръководят посредством декрети, а държавното управление да се намеси по метод, който пазарът може да поеме. Важно е да не деформираме пазарите, а да ги подпомогнем финансово ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР